• Profilul cumpărătorului din România: părinți între 30 și 40 de ani, cu venituri peste medie, dar și bunici pasionați de tehnologie
  • Topul orașelor, ca vânzări în 2017: București, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Timișoara și Zalău
  • Cele mai bune luni ca vânzări, anul trecut: august și decembrie

București, 8 Ianuarie 2018 – Teracomm anunță astăzi că produsele smart-watch pentru copii MyKi Touch și MyKi Watch au fost achiziționate de mii de părinți din România, pe parcursul anului 2017.

Ceasurile inteligente, care aduc o comunicare mai facilă și un plus de siguranță copiilor și părinților din România, au fost cel mai bine primite de părinții și copiii din București, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Timișoara și Zalău.

“Primul an de prezență pe piața românească a MyKi Watch, achiziționat de mii de părinți în întreaga țară, ne-a încurajat, la finele anului trecut, să lansăm și un produs nou, MyKi Touch, dezvoltat pe parcursul ultimilor doi ani pe baza feedback-ului onest al părinților și al copiilor. Noul dispozitiv aduce mai multă siguranță familiilor și permite atât apeluri de la și către părinți, cât și convorbiri între copiii care poartă noul ceas. Ne așteptăm ca MyKi Touch să depășească, în primul an, volumul de vânzări generat de versiunea anterioară, MyKi Watch, atât datorită unei mai mari deschideri a părinților și a copiilor față de utilitatea demonstrată a produsului, cât și pe baza extinderii canalelor noastre de distribuție”, declară Irina Zamfir, Managing Director, Teracomm, companie parte din Allterco Holding.

Reprezentanții companiei țintesc, pentru anul în curs, o creștere de două cifre a valorii vânzărilor de produse MyKi, în comparație cu anul precedent.

Pe parcursul anului 2017, produsele MyKi au înregistrat două vârfuri în calendarul vânzărilor: august, înaintea startului anului școlar, și decembrie, lună de vârf la nivel de consum și achiziții, pe plan local.

Ceasul inteligent, dezvoltat de compania IoT Allterco Robotics, face parte din gama de ceasuri MyKi folosite în prezent de peste 130.000 de copii din 63 de țări. Părinții apreciază oportunitatea furnizată de MyKi de a monitoriza siguranța copiilor, de la distanță, prin vizualizarea în timp real a locației acestora direct prin telefon sau computer. Copiii, pe de altă parte, apreciază autonomia, faptul că pot merge singuri la școală sau cu prietenii la plimbare, știind că pot fi mereu contactați de părinți.

Profilul utilizatorului MyKi

Utilizatorii ceasurilor inteligente MyKi se grupează în două categorii principale – parintele și copilul. Părintele este în pas cu tendințele în tehnologie și IoT, are acces la informație și vrea să fie si mai informat în tot ce privește copilul său. Utilizatorul părinte provine din zona persoanelor cu venituri medii și peste medie, cu localizare preponderant urbană, atenți la siguranță și în pas cu informația. Daca principalii cumpărători sunt părinții tineri, cu media de 30-40 ani, și bunicii reprezintă o categorie importantă și achiziționează produsele MyKi pentru a face cadouri nepoților. De altfel, și bunicii sunt deschiși la nou, instalează aplicația MyKi și configurează ceasul.

În ceea ce privește copiii, segmentul de vârstă era, odată cu lansarea MyKi Watch, de 4-12 ani, dar intervalul crește, cu noul MyKi Touch, la 4-14 ani. Touch devine mai atractiv pentru copiii mai mari, prin ecranul tactil, dar și mai ușor de purtat și pentru vârstele mici, inclusiv sub forma de colier. Copilul care poarta MyKi este interesat de gadget-uri, are prieteni, este comunicativ și isi doreste sa isi stie parintii aproape. Este atras și de componenta inteligentă de gamification a ceasurilor, printr-un sistem bine pus la punct de recompense.

Un dispozitiv inteligent și confortabil, cu variate opțiuni de culoare

MyKi Touch este un smart-watch pentru copii cu vârsta mai mare de patru ani. Prin modulul GPS încorporat și aplicația gratuită compatibilă cu Android și iOS MyKi Watch Play, informația despre localizare este actualizată la fiecare cinci secunde, pe baza informațiilor furnizate cu acuratețe de până la 24 de sateliți, WiFi și LBS.

Cu noul dispozitiv, utilizatorii pot apela până la 20 de numere de telefon alese și setate de părinți prin intermediul aplicației de smartphone. Părinții pot configura și “zone de siguranță” pentru copii și pot primi alerte în timp real când copiii se mișcă la viteze neobișnuit de mari sau își dau jos ceasul. Mai mult, ceasul are și un buton SOS pe care copiii îl pot folosi pentru a contacta părinții sau rudele, în caz de urgență.

MyKi Touch are un ecran color cu o rezoluție de 240 x 240 pixeli, un meniu cu pictograme pentru navigație și vibrație inteligentă.  Părinții pot prestabili locațiile și perioadele din zi în care ceasul funcționează în modul “vibrații”, astfel încât copiii îl pot purta cu ușurință și la școală.

Ceasul are o curea din silicon rezistentă la rupere, moale și antibacteriană. Dispozitivul este furnizat în două combinații de culoare: albastru-verde și galben-roșu. Cureaua ceasului poate fi dată jos și copiii au ți opțiunea de a își face propriile combinații de culoare, potrivite gustului lor, direct pe site-ul MyKi.

Atât noul MyKi Touch cât și existentul MyKi Watch au certificări EUR1 și display-uri OLED light-saving. De asemenea, includ un accelerometru încorporat, care măsoară numărul de pași și activitatea copilului pe parcursul zilei, iar informațiie sunt afișate în aplicație. MyKi Touch are o baterie de 480 mAh și se alimentează cu un încărcător standard micro-USB.

Siguranță, garanție și suport de încredere

Allterco Robotics, companie coproduce atât MyKi Watch cât și MyKi Touch, dezvoltă firmware și aplicații mobile, în colaborare cu alte companii parte din Allterco Holding. Divizia Robotics aplica standard ridicate de securitate, pentrua asigura confidențialitatea. Allterco Robotics este administrator de date personale înregistrat la autoritățile abilitate.

MyKi este un smart-watch pentru copii popular la nivel European, iar utilizatorii săi beneficiază de răspunsuri rapide și suport de calitate 24/7, în limba locală a fiecărei piețe, via email, Facebook, telefon sau direct în aplicație. În prezent, echipa MyKi furnizează servicii de suport în peste 10 limbi. Utilizatorii trebuie doar sa acceseze pictograma Support a ceasului și o fereastră de conversație se deschide instantaneu.

MyKi utilizează un canal criptat care conectează aplicația și ceasul. Fiecare dispozitiv MyKi are un cod unic, secret, cunoscut doar de producător. Acest cod este folosit pentru a cripta informația la transmiterea datelor.

În același timp, serverele utilizate pentru a susține comunicarea ceasurilor sunt localizate în Europa și corespund unor cerințe avansate de securitate.

ALLTERCO Holding este un lider al industriei de telecomunicații din Estul Europei, cu peste 15 ani de experiență MVAS (servicii pentru mobil cu valoare adaugată). Compania are 100% capital bulgar, peste 100 de angajați și birouri în Bulgaria, România, Macedonia, Singapore, Malaezia, Tailanda și SUA și furnizează servicii în peste 10 țări. Veniturile consolidate ale holding-ului au depășit 23 milioane leva în 2016. Din 1 decembrie 2016, acțiunile Allterco AD sunt tranzacționate la Bulgarian Stock Exchange.

Allterco Robotics este o companie bulgărească, parte a Allterco Holding. Compania este implicată în dezvoltarea de soluții și produse inovatoare IoT. În prezent, compania are doua linii principale de dezvoltare – dispozitivele inteligente de localizare MyKi și sistemele tip home automation. Compania vizează să își extindă gama de produse cu dezvoltări inovatoare.

Teracomm RO SRL este o companie românească fondată în 2005, parte a Allterco Holding. Pe fondul unei gândiri globale, serviciile Teracomm țintesc cererea locală. Teracomm furnizează servicii premium SMS și voce integrate direct cu operatorii mobili și posibilitatea unei relații interactive cu utilizatorii existenți sau potențiali. Începând din 2016, Teracomm furnizează produsele MyKi pe piața românească.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here