În momentul în care suntem alergici la anumite substanțe din alimente, este important să știm ce consumăm ! În acest context, InfoCons, prin Aplicația Gratuită InfoCons, vine în sprijinul consumatorilor cu opțiunea de scanare a codului de bare de pe etichetele produselor agroalimentare pentru aflarea instantă a informațiilor despre:

  • Numărul și tipul alergenilor din produsul scanat;
  • Numărul și tipul aditivilor alimentari ;
  • Ingrediente;
  • Cantitatea de sare;
  • Cantitatea de zahăr;
  • Cantitatea de calorii;

În cazul în care produsul scanat conține alergeni, atunci consumatorii vor fi informați cu privire la denumirea,  numarul si tipul acestora. Alergenii apar instant în urma scanării codului de bare și sunt delimitați într-o secțiune marcată cu culoarea roșie, pentru a fi ușor de remarcat. Ținând cont că unele reacții alergice pot provoca probleme grave, această secțiune din cadrul Aplicației InfoCons este una indispensabilă, mai ales în contextul în care aproape 8 milioane de români suferă de o formă de alergie conform Societăţii Române de Alergologie şi Imunologie Clinică .

Totodată, prin funcția „ Alegerea Mea ” din cadrul Aplicației InfoCons , consumatorii au posibilitatea de a-și seta preferințele de consum prin introducerea cantităților maxime de zahăr , sare , calorii , a numărului maxim de aditivi alimentari ( E-uri ),  aditivii alimentari și alergenii pe care își doresc să îi evite . În secțiunea „Alegerea Mea ” din cadrul Aplicației Gratuite InfoCons, consumatorii au la dispoziție lista cu alergenii , precum și posibilitatea de a îi bifa ușor și rapid pe cei care le-ar putea crea probleme . Astfel , în momentul scanării codului de bare de pe eticheta produsului, Aplicația InfoCons îi va atenționa în momentul detectării alergenilor .

Ce mai  putem face cu Aplicatia Gratuită InfoCons?

Pe lângă aceste opțiuni, Aplicația InfoCons ofera accesul rapid la :

  • Posibilitatea de a acorda rating de la 1 la 5 produselor;
  • Personalizarea aplicației în funcție de preferințele de consum: număr maxim de E-uri și tipul acestora, cantitatea maximă de sare, cantitatea maximă de zahăr, tipul de alergeni și cantitatea maximă de calorii.
  • Distribuirea produselor scanate cu prietenii și familia.
  • Posibilitatea de a face o sesizare direct din aplicație, prin completarea unui formular simplu, cu câmpuri prestabilite. Astfel, în cazul în care consumatorul întâmpină probleme cu produsul scanat, poate trimite o sesizare direct din Aplicatia InfoCons.
  • Distribuirea produselor scanate cu prietenii și familia .
  • Posibilitatea de a face o sesizare direct din aplicație, prin completarea unui formular simplu, cu câmpuri prestabilite . Astfel, în cazul în care consumatorul întâmpină probleme cu produsul scanat , poate trimite o sesizare direct din Aplicatia InfoCons .
  • Aplicația Gratuită InfoCons face posibilă scanarea codului QR de pe etichetele energetice ale produselor electrocasnice și ale dispozitivelor electronice ( frigidere , mașini de spălat haine , mașini de spălat vase , uscătoare , televizoare ), pentru aflarea informațiilor precum: consumul de energie , clasa energetică , producător , informații generale tip caracteristici tehnice , compararea cu alte produse similare , reciclare .
  • SOS – Lista cu toate numerele utile și de urgență la nivel local , national și international  cu posibilitatea selectării continentului și țării . În urma selectării , numerele utile și de urgență apar în limba engleză și limba țării . SOS adună numere precum : Ambulanță , Poliție , Protecția Consumatorilor , Pompieri , Poliția de Frontieră , Turism , Direcții de Sănătate Publică , Primărie , Mediu , Telecomunicații etc .
  • Pentru România , aplicația InfoCons afișează în timp real timpul de așteptare pentru punctele de trecere rutieră a frontierei .
  • Lista cu toate adăposturile de protecție civilă din România
  • Alerte rapide pentru produse alimentare
  • Alerte pentru produse nealimentare la nivelul Uniunii Europene , actualizate zilnic . Secțiunea dedicată alertelor rapide oferă informații precum: Țările vizate, gradul de risc ( de la scăzut, nedeterminat și până la serios), descrierile explicite ale produselor, tipurile de alerte, imagini cu produsele ce fac obiectul alertelor .

 

„Alergenii,  noua problemă care se acutizează pe zi ce trece la nivel global, atât petru copii, dar și pentru adulți, iar acest lucru face ca atenția consumatoului să fie îndreptată mult mai activ și imperativ în identificarea posibililor alergeni din ceea ce cumpărăm și ceea ce consumăm. InfoCons te ajuta, pentru prima oară, printr-un procedeu creativ si inovativ în identificarea și atenționarea cu privire la aditivii conținuți în produsele scanate. Având aplicația GRATUITĂ InfoCons, poți să decizi tu pentru tine, pentru copiii tăi și pentru persoanele dragi ce cumperi, dar mai ales cum să cumperi când spectrul problemelor alergenilor este tot mai prezent. ”Sorin Mierlea- Presedinte InfoCons

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here