București, 21 decembrie 2022 – Wolf Theiss a asistat AFI în legătură cu obținerea unei facilități de credit de 450 milioane de euro în scopul refinanțării celor trei centre comerciale din România – AFI Cotroceni din București, AFI Ploiești și AFI Brașov. Sindicatul de creditori care acordă cea mai mare facilitate de credit imobiliar emisă vreodată în România a fost condus de importante bănci austriece și românești.

Echipa de Banking & Finance din cadrul biroului Wolf Theiss din București, condusă de Partener Claudia Chiper, a oferit asistență juridică companiilor din grupul AFI Europe care dețin și administrează centrele comerciale AFI Cotroceni din București, AFI Ploiești și AFI Brașov pe tot parcursul procesului de negociere şi semnare a contractului de credit sindicalizat şi a celorlalte documente de finanțare. Alături de Claudia Chiper, Iuliana Stoicescu, Avocat Asociat Senior şi Cătălin Sabău, Avocat Asociat au fost implicaţi în toate aspectele tranzacției de finanțare.

„Dorim să îi mulțumim Claudiei și echipei sale pentru contribuția lor la finalizarea cu succes a tranzacției. Au dat dovadă de înalt profesionalism, diligență și efort susținut în fiecare aspect al tranzacției , a declarat Doron Klein, CEO of AFI Europe România.

Suntem onorați că am avut ocazia să sprijinim AFI în accesarea celei mai mari facilități de credit imobiliar acordate vreodată în România. În 2022, echipa noastră de Banking & Finance de la Wolf Theiss a avut plăcerea de a oferi consultanță în cele mai mari tranzacții imobiliare de pe piața românească. De asemenea, echipa noastră a fost implicată în tipuri variate de tranzacții de finanțare cu grad ridicat de complexitate,  ca rezultat al muncii asidue şi dedicării echipei„, a declarat Claudia Chiper, Partener şi Coordonator al practicii de Drept Financiar și Bancar în cadrul biroului Wolf Theiss din București.

 

Despre AFI Europe

AFI Europe este un proprietar, manager și dezvoltator de active imobiliare de referință în Europa Centrală și de Est, în domeniul proiectelor și proprietăților comerciale și rezidențiale. AFI Europe operează de 25 de ani (în România – 17 ani), iar portofoliul se proprietăți deținute și operate de acesta include parcuri de afaceri și complexe de birouri, centre comerciale și proprietăți de retail, proiecte rezidențiale multi-familiale și dezvoltări cu destinație mixtă.

 

Despre Wolf Theiss

Fondată în 1957, Wolf Theiss este una dintre cele mai importante firme de avocatură din Europa Centrală și de Sud-Est (CEE/SEE). Ne-am construit reputația pe baza unor cunoștințe locale de neegalat, susținute de capacități internaționale puternice. Cu 362 de avocați în 13 țări, peste 80% din activitatea firmei implică reprezentarea transfrontalieră a clienților internaționali.

În Albania, Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia şi Ucraina, Wolf Theiss reprezintă companii industriale, comerciale și de servicii locale și internaționale, precum și bănci și companii de asigurări. Combinând dreptul și afacerile, Wolf Theiss dezvoltă soluții complete și constructive pe baza cunoștințelor juridice, fiscale și de afaceri.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here