• În 2022, compania vizează extinderea în Franța, prin înființarea unei companii pe modelul celei deschise anul trecut în Ungaria.

 

  • Obiectivul companiei este să depășească afaceri de 20 milioane de euro, până în 2023 și să devină lider european în aplicarea de pardoseli pe bază de rășini.

 

  • Prin Școala de Aplicatori deschisă în 2020 la Turda, EMS specializează 210 elevi în montarea de pardosel. EMS ia în calcul continuarea proiectului și după 2022, prin accesarea unei noi finanțări europene

 

 Turda, 22 martie 2022: EMS Floor Group, grup de companii specializate în aplicarea de pardoseli pe bază de răşini, cu sediul central în România, a încheiat anul 2021 cu afaceri de peste 13,5 milioane de euro, în creștere cu peste 30% față de anul precedent, ca urmare a performanțelor obținute în Belgia și Luxemburg, dar și a redeschiderii proiectelor mari și medii în România, post-pandemie. Pentru 2022, compania din Turda și-a propus să se extindă în Franța, să consolideze businessul început anul trecut în Ungaria și să investească în forța de muncă specializată, o provocare  continuă pentru domeniul în care activează.

 

Pentru EMS Floor Group, 2021 a fost un an al schimbărilor, atât în ceea ce privește organizarea internă, cât și din perspectiva extinderii pe piețele externe. Dintre țările în care este prezent grupul, Belgia a performat cel mai bine prin proiectele în domeniul pardoselilor, atât din punctul de vedere al volumelor de vânzări, cât și al suprafețelor realizate. În Ungaria, o piață mai matură și mai organizată decât cea din România, unde EMS și-a deschis filială anul trecut, s-au pus deja bazele unor proiecte de anvergură.

 

Anul trecut am continuat planul strategic de dezvoltare prin deschiderea filialei din Ungaria și consolidarea afacerii pe toate celelalte piețe pe care suntem prezenți. Rezultatele obținute – afaceri de peste 13,5 milioane de euro, în creștere cu peste 30% față de 2020 -, ne întăresc convingerea că vom duce la îndeplinire obiectivul strategic pe termen mediu, respectiv, depășirea pragului de 20 milioane de euro cifră de afaceri până în 2023 și marcarea poziției de lider european în rândul furnizorilor de servicii de aplicare de pardoseli pe bază de rășină. În Belgia, am atins un maxim anul trecut, atât ca volume realizate, cât și din punctul de vedere al cifrei de afaceri. În afară de proiectul pe care l-am derulat pentru cea mai mare închisoare din Belgia, am executat pardoseli într-una dintre cele mai mari fabrici din Europa din industria farmaceutică. Iar în Ungaria, unde am pus bazele unui business promițător, rezultatele au început să se vadă. Am contractat deja proiecte de anvergură – de exemplu o parcare de 10.000 mp -, și am început anul 2022 cu colaborări promițătoare”, a declarat Claudiu Baciu, co-fondator al EMS Floor Group.

 

Cele mai mari proiecte realizate de EMS Floor Group în Europa

 

Deși a fost un an plin de provocări, din cauza pandemiei, a scumpirii galopante a materiilor prime, dar și a termenelor strânse de finalizare, EMS Floor Group a executat în 2021 proiecte de anvergură în toate domeniile de activitate ale grupului și în toate țările în care activează. Între lucrările de amploare finalizate anul trecut se numără spitale, parcări, SPA-uri, spații de procesare alimente sau spații de producție pentru industria auto.

 

Cel mai amplu proiect al EMS Floor Group – cea mai mare închisoare din Belgia, este în proces de finalizare. Tot în Belgia, compania a executat pardoseli într-una dintre cele mai mari fabrici din industria farmaceutică din Europa.

 

În 2021 s-au reluat și proiectele mari și medii din România, o parcare de peste 17.000 mp în Cotroceni fiind una dintre cele mai de amploare lucrări de la noi din țară. Diviza de hidroizolații a finalizat, de asemenea, în Cluj, sediul celei mai mari bănci din România și a contractat un proiect provocator la Balvanyos, unde folosește tehnologii de ultimă generație în hidroizolația piloților forați.

 

Pe lângă rezultatele de anul trecut, divizia de pardoseli din România a început anul 2022 cu proiecte de amploare în industria agroalimentară, în Apahida, jud. Cluj, precum și la Sala Polivalentă din Turda.

 

Planurile de extindere continuă. După Ungaria, urmează Franța

 

EMS Floor Group a trecut, anul trecut, și printr-un amplu proces de schimbare la nivel intern, atât în ceea ce privește managementul, cât și echipele de execuție din fiecare țară.

 

”Întreaga echipă de management s-a schimbat și am reconfigurat și echipele pe fiecare țară în parte. Dacă până acum managementul era concentrat în România, din nevoia de a fi mai aproape de clienți și de cultura lor, am decis să avem echipe de management locale. Astfel, echipele TESA s-au mărit în Belgia și Luxemburg, în 2021, iar echipa din România  s-a modificat în conformitate cu nevoile specifice. S-a alăturat grupului firma EMS Floor KFT în Ungaria, care are deja o strategie pe termen lung, iar lucrările au apărut în scurt timp. Ca efect al noii strategii, am efectuat schimbări și o reconfigurare și la nivelul echipelor de execuție”, a adăugat Claudiu Baciu.

 

Pe lângă dezvoltarea continuă în România și Ungaria și consolidarea relațiilor cu furnizorii importanți, principalul obiectiv al EMS Floor Group în 2022 este extinderea pe piața din Franța, după modelul proiectului lansat în Ungaria. EMS Floor Group execută proiecte pe piața franceză încă de la începutul businessului, însă în acest an obiectivul principal este deschiderea unei companii și dezvoltareași în această țară.

 

Dacă anul trecut Grupul a fost nevoit să continue să-și adapteze modul de lucru în funcție de restricțiile pe care le impunea fiecare țară, în 2022 principalele provocări pe toate piețele pe care EMS activează sunt legate de prețurile materialelor, care se schimbă de la o zi la alta, dar și de situația tensionată dinvecinătatea țării. La capitolul oportunități, 2022 EMS Group se bazează pe (vede)  o creștere a pieței de construcții și maturizarea pieței de pardoseli, inclusiv în România.

 

Investiții în specializarea forței de muncă și în echipamente

 

Forța de muncă specializată pe această nișă este în continuare o provocare pentru EMS Floor Group, de aceea, o parte importantă din investițiile acestui an vor fi destinate formării de specialiști și programelor de training.

 

Recrutarea de personal calificat este și rămâne o provocare în continuare. Atât în 2021, cât și în anii precedenți, acest deficit îngreunează oarecum planificarea proiectelor. De asemenea, avem

dificultăți în a găsi nu doar oameni calificați pentru execuție ci și specialiști de middle și top management, care pot gestiona proiectele specifice EMS. Avem însă Școala de aplicatori, pe care am înființat-o tocmai pentru a ne pregăti propria forță de muncă de care avem nevoie. Proiectul Școlii de aplicatori EMS funcționează foarte bine, de aceea sperăm ca în doi-trei ani să limităm sau să eliminăm acest deficit”, a spus Claudiu Baciu, co-fondator EMS Floor Group.

 

EMS Floor Group a deschis, în urmă cu doi ani, la Turda, prima Școală de aplicatori în domeniul pardoselilor sintetice și hidroizolațiilor. Structurat pe stagii de câte trei luni, proiectul în valoare de 500.000 de euro este finanțat prin fonduri europene şi va fi implementat până în august 2022.

 

Prima serie de elevi care au urmat stagiul de practică pentru dezvoltarea de competențe de Ajutor Aplicator Pardoseli a finalizat cursurile anul trecut. În prezent, școala are în derulare stagii cu cinci grupe de elevi, depășind numărul de elevi propus pentru școlarizare. Dacă programa inițială cuprindea un număr 185 de elevi, compania estimează că va finaliza proiectul în acest an cu 210 absolvenți. EMS dorește, totodată, să continue proiectul Școlii de Aplicatori, prin atragerea unei noi finanțări europene.

 

Despre EMS Floor Group:

 

EMS Floor Group – European Multisolutions Systems Group SRL – este o companie antreprenorială integral românească fondată în 2010, la Turda, de frații Claudiu și Marius Baciu. Compania, activă în domeniul prestărilor de servicii în construcții, implementează sisteme profesionale de pardoseli și lucrează cu cele mai performante materiale și tehnologii cunoscute și acreditate la nivel european.

 

EMS Floor Group  operează cu trei divizii specializate: EMS Floor Systems, EMS Hydro Systems și EMS Polishing.

 

EMS Floor Group aplică sisteme profesionale de pardoseli pe bază de răşini şi este, de asemenea, specializată în hidroizolaţii. Compania lucrează cu cei mai importanţi furnizori de răşini din Europa, iar echipele sale de aplicatori sunt pregătite să lucreze cu orice sistem de răşini profesionale şi să aplice orice tip de pardoseli pe bază de răşini epoxidice sau poliuretanice.

 

Cele mai mari proiecte derulate de EMS Floor Group au fost, între altele, parcarea subterană de la Piața Universității din București, o lucrare pentru un gigant farma din Ungaria, sistemul de pardoseli pentru cea mai mare închisoare din Belgia și sistemul de pardoseli pentru lanțul de retail Auchan, în Luxemburg.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here