12 octombrie 2021. Grupul Holcim România a dat startul celei de-a șasea ediții a “Zilelor SSM și Mediu”. Evenimentul face parte dintr-o campanie amplă desfășurată la nivel internațional în toate cele 70 de țări în care Grupul Holcim activează.

Ediția din acest este una diferită, fiind prima dată când este integrată și componenta de Mediu în cadrul activităților plănuite în toate locațiile Grupului Holcim România (Holcim, Somaco Grup Prefabricate, Geocycle).

Tema campaniei din acest an este ordinea și curățenia la locul de muncă, prin care se urmărește eliminarea riscurilor din spațiile de lucru. Nu este pentru prima dată când această temă este “adusă în lumina reflectoarelor SSM”, ea fiind abordată și în cadrul unei campanii desfășurate în vara acestui an.

Timp de două săptămâni, în toate punctele de lucru Holcim, Somaco Grup Prefabricate și Geocycle se derulează activități diverse precum instruiri, cursuri de prim-ajutor, activități sportive, acțiuni de plantare, cât și întâlniri online pe subiecte actuale de SSM și Mediu, precum sănătate mentală sau modalități de a călători în siguranță.

De asemenea, angajații și contractorii pot participa la competiția internă denumită “Ține de tine să fie ordine și bine”, în urma căreia se va desemna cel mai bun material video prin care sunt surprinse moduri de transformare a spațiului de lucru într-unul mai sigur.

“Ne bucură faptul că, și în acest an, în ciuda provocărilor generate de criza sanitară, organizăm Zilele SSM și Mediu – o inițiativă dedicată tuturor angajaților din Grupul Holcim România. În plus față de ceilalți ani, în acest an introducem și componenta de mediu, arătând preocuparea noastră constantă pentru sustenabilitate. Timp de două săptămâni vom desfășura numeroase activități prin intermediul cărora ne propunem să ne îmbunătățim performanța în ceea ce privește Securitatea și Sănătatea în Muncă și să contribuim la protejarea mediului înconjurător”, a declarat Mădălina Gogorici, Manager SSM și Mediu, Grupul Holcim România.

Această campanie se înscrie în direcția de sustenabilitate a Grupului Holcim Romania, care a lansat, la începutul lunii martie, un nou model de colaborare, ECONCEPT, prin care își propune să accelereze tranziția către un mediu construit mai verde. Totodată, ECONCEPT reprezintă promisiunea de sustenabilitate a Grupului Holcim Romania, asumată la toate nivelurile, de la operațional la comercial.

***

Despre Holcim România

Holcim (Romania) S.A. activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții din România. Compania deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare, 19 staţii ecologice de betoane, trei staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali şi trei terminale de ciment în Bucureşti, Turda și Roman. În prezent, Holcim numără aproximativ 800 angajați în România.

Grupul de companii Holcim România include Somaco Grup Prefabricate (ce deține cinci fabrici de prefabricate și una de BCA) și Geocycle România (cu trei puncte de lucru pentru pre-tratarea deșeurilor). În total, Grupul Holcim Romania are aproximativ 1700 de angajați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here