București, 13 octombrie 2021 CBRE, liderul pieței de consultanță imobiliară, a consiliat compania farmaceutică Eli Lilly and Company (NYSE: LLY) în procesul de reînnoire a contractului de închiriere pentru spațiile de birouri din Bucharest Business Park (BBP), proiect deținut de CA Immo în zona de nord-vest a Bucureștiului.

 

Eli Lilly ocupă o suprafață de aproximativ 900 mp de birouri în Bucharest Business Park. Proiectul este certificat conform standardului LEED Gold și găzduiește companii importante, precum: British American Tobacco, Coca Cola, AstraZeneca, Bayer, 3M România, Sony, Ergo Asigurări, Project1, Heidelbergcement, IPSO, Goodyear și Alior Bank.

 

„Bucharest Business Park este un proiect unic, care de-a lungul ultimilor 15 ani s-a dovedit a fi un loc în care oamenilor le place cu adevărat să lucreze. Chiar și în perioada pandemiei, rata de utilizare a clădirilor a rămas ridicată, acest lucru datorându-se și certificărilor internaționale, acordate Safe Asset Group și DEKRA Trusted Facility, pe care CA Immo le-a obținut pentru întregul portofoliu, confirmând măsurile de sănătate și siguranță implementate. Pentru Bucharest Park, 2021 a fost un an al prelungirilor de contracte, inclusiv extinderea perioadei contractuale a Eli Lilly, care confirmă parteneriatul nostru valoros”, a declarat Marian Roman, Managing Director, CA Immo Real Estate Management România.

 

Amplasat pe un teren extins de 2 ha, Bucharest Business Park este strategic situat pe unul dintre cele mai importante bulevarde ale Capitalei, în apropiere de Piața Presei. Proiectul cuprinde patru clădiri de birouri de înaltă calitate, fiecare cu 4/5 etaje, situate într-un cadru deschis și oferind aproximativ 27.000 mp de spații de birouri.

 

Eli Lilly este unul dintre primii chiriași ai Bucharest Business Park, încă din anul 2006, fiind printre pionierii care au apreciat potențialul acestei locații unice: în apropiere de aeroport și de Parcul Herăstrău, cu o excelentă vizibilitate din DN1 și o mulțime de spații verzi. În ultimii 10-12 ani, zona de birouri din Piața Presei s-a dezvoltat în jurul proiectului Bucharest Business Park, fiind în prezent unul dintre cele mai dorite poluri de birouri din oraș, cu un stoc de aproximativ 164,000 mp, reprezentând 5% din stocul modern de birouri din București. Suntem bucuroși că am asistat Eli Lilly în prelungirea acestui parteneriat record”, a declarat Vlad Damian, Head of Investor Leasing, Office, CBRE România.

 

În primele șase luni din 2021, pe piața de birouri din București s-au tranzacționat 112.000 mp, cu 17% mai mult comparative cu perioada similară de anul trecut, potrivit datelor CBRE Research. Tranzacțiile de prelungire a perioadei contractuale au totalizat 54.700 mp, cu 53% mai mult versus primul semestru din 2020.

 

 

Despre CA Immo:

 

CA Immo este un investitor, manager și dezvoltator specializat în proprietăți moderne de birouri din orașele de tranzit din Germania, Austria și Europa Centrală. Compania acoperă întregul proces din domeniul imobiliar comercial și deține un grad ridicat de expertiză în construcții proprii.

 

Fondată în 1987, CA Immo este listată pe indicele ATX al Bursei de Valori din Viena și deține active imobiliare în valoare de aproximativ 5,9 mld. euro în Germania, Austria și Europa Centrală și de Est. În România, CA Immo este prezentă din anul 2001 și deține un portofoliu de șapte clădiri de birouri: Opera Center One & Two, Riverplace, Europe House, Bucharest Business Park, Campus 6.1 și Orhideea Towers, care totalizează o suprafață închiriabilă de aproximativ 165.000 mp. Pentru mai multe detalii, accesați caimmo.com sau urmăriți-ne pe LinkedIn.

 

Despre CBRE Group, Inc.

CBRE, Inc. (NYSE: CBRE), Fortune 500 și S&P 500, cu sediul central în Dallas, este cea mai mare companie de servicii comerciale și investiții în real estate din lume, pe baza veniturilor din 2020. Compania are peste 100.000 de angajați care deservesc clienți din peste 100 de țări. În România, CBRE oferă o gamă extinsă de servicii integrate, inclusiv administrare și coordonare de tranzacții și management de proiecte, servicii de design & build, managementul proprietății, administrarea investițiilor, evaluare, închiriere de proprietăți, consultanță strategică și vânzări de proprietăți. Pentru mai multe informații, vă rugăm accesați http://www.cbre.ro sau să urmăriți pagina noastră de LinkedIn.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here