București, 09 Septembrie 2020 – PwC România lansează instrumentul online ”Workforce Cost Projection” pentru a ajuta organizațiile să realizeze simulări ale impactului pe care îl au măsurile legislative aplicate recent în România în contextul pandemiei COVID-19 asupra costurilor cu forța de muncă.

 

”Într-un mediu de criză și în continuă schimbare, managementul resurselor umane are nevoie de noi instrumente pentru a gestiona costurile cu forța de muncă și pentru a lua decizii rapide în ceea ce privește schimbările de pe piața muncii, așa cum sunt lucrul de la distanță sau absenteismul. Instrumentul dezvoltat de noi își propune să ofere organizațiilor datele necesare pentru a înțelege impactul măsurilor legislative asupra planificării forței de muncă și pentru a găsi cele mai bune soluții pentru menținerea productivității și motivației angajaților”, spune Oana Munteanu, Senior Manager People and Organization PwC România.

 

Astfel, companiile pot realiza simulări pentru eficientizarea costurilor forței de muncă prin testarea diferitelor măsuri legislative disponibile în contextul actual: reducerea timpului de lucru, șomajul cu sau fără ajutor de la stat, concediile pentru părinți, concedieri sau conceptul „kurzarbeit„. De asemenea, scenariile pot fi construite diferențiat pe categorii de angajați (de exemplu pe grade sau structuri organizaționale).

 

”Workforce Cost Projection” cuprinde de asemenea proiectarea schemelor de recompense, modelarea bugetelor de compensare și scenarii de planificare a forței de muncă.

 

Produsul a fost dezvoltat pe baza tendințelor pieței, a legislației și nevoilor specialiștilor de resurse umane. Acesta este disponibil în Cloud și este aplicabil oricărei industrii, fiind destinat atât organizațiilor mari, cât și celor mici. PwC România va continua dezvoltarea acestui instrument pentru a modela impactul organizațional al deciziilor referitoare la planificarea forței de muncă și bugetarea resurselor umane.

 

”Înainte de pandemie, studiul Human Resources Technology realizat de PwC arăta că trei sferturi dintre companii vor să investească în soluții de tehnologie în domeniul resurselor umane pentru a-și îmbunătăți procesele. Date fiind condițiile determinate de perioada de lockdown și pandemie, organizațiile și-au accelerat strategiile de digitalizare și adoptă din ce în ce mai mult tehnologiile în domeniul fiscal și HR, pentru a răspunde mai rapid schimbărilor din piața muncii, dar și de ordin legislativ”, a arătat Ionuț Sas, Partener, Lider People and Organization PwC România.

 

Despre PwC

 

Misiunea PwC este de a construi încredere în cadrul societății și de a contribui la rezolvarea unor probleme importante. Firmele din rețeaua PwC ajută oamenii și organizațiile să creeze valoarea adăugată de care au nevoie. Suntem o rețea de firme prezentă în 157 de țări cu mai mult de 284.000 de profesioniști ce oferă servicii de calitate în domeniul auditului, consultanței fiscale și consultanței pentru afaceri.

Spuneți-ne care sunt lucrurile importante pentru dumneavoastră și descoperiți mai multe informații despre noi vizitând site-ul www.pwc.ro.

 

PwC se referă la rețeaua de firme PwC și/sau la una dintre firmele membre, fiecare dintre acestea fiind o entitate juridică.

 

© 2020 PwC. Toate drepturile rezervate.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here