Conceptul end-to-end dezvoltat de compania Axis, lider global în echipamente video de rețea, urmărește să propună soluții complete de securitate adaptate nevoilor specifice în diferite domenii de activitate. Aplicația de video management (VMS) AXIS Companion poate fi o componentă cheie a unei astfel de soluții. În funcție de nevoile organizației, soluția va include și camere și echipamente hardware suplimentare, precum controlere de acces și difuzoare de rețea. Pe lângă funcția specifică de supraveghere, aplicația de analiză video poate include o gamă de funcții în vederea îmbunătățirii eficienței operaționale și a profitabilității.

 

„Deși a fost creată pentru nevoile de supraveghere de bază, platforma AXIS Companion este excelentă în integrarea echipamentelor hardware și poate fi eficientă într-o multitudine de situații”, a explicat Göran Haraldsson, Global Product Manager în cadrul companiei Axis. Vă prezentăm mai jos două situații în care companiile au beneficiat mai mult decât de nivelul de securitate oferit de AXIS Companion.

Acces de la distanță a sistemului video

Programul AXIS Companion VMS le permite utilizatorilor să acceseze camere multiple din fiecare locație (plus înregistratoare și alte accesorii) și le oferă mai multor utilizatori posibilitatea accesării de la distanță, în mod securizat, pentru a putea viziona înregistrările și fluxurile video pe telefonul mobil, pe tabletă sau pe computer. Aplicația, care este ușor de utilizat, permite accesarea mai multor locații pentru ca proprietarul unui lanț de magazine, de exemplu, să poată monitoriza cu ușurință întreaga activitate a firmei sale selectând dintr-un meniu simplu magazinul pe care dorește să îl vizualizeze.

Lanțul suedez de cluburi de fitness Friskis& Svettis, care are sucursale în mai multe orașe, utilizează camere IP cu platforma AXIS Companion pentru a proteja locațiile și personalul împotriva furturilor și actelor de violență.

Sus Andersson, Director General Facility în cadrul companiei Friskis& Svettis din Malmö: „Am decis că Axis este soluția potrivită pentru noi atunci când am auzit că ne permite să accesăm camerele și înregistrările video de la distanță, de pe dispozitivele noastre mobile.

Astfel, pot să spun că, în total, diferitele soluții disponibile pentru AXIS Companion răspund nevoilor specifice ale fiecăreia dintre locațiile noastre și ne-au simplificat mult activitatea de zi cu zi. Echipele din toate cele patru locații ale noastre sunt extrem de mulțumite, iar noi suntem încântați că am luat această decizie.

Cu noua soluție de securitate, am renunțat chiar la serviciilor companiilor de pază fizică, deoarece camerele veghează pentru siguranța noastră”.

 

Aflați mai multe despre soluția pe care a ales să o instaleze compania Friskis& Svettis aici.

În creștere odată cu nevoile companiilor

Axis end-to-end este abordarea care susține creșterea și dezvoltarea afacerilor, deoarece permite adăugarea cu ușurință a unor noi locații, funcționalități sau dispozitive noi. Companie de curierat și transport de top din Canada, Purolator, a dorit să își îmbunătățească sistemele de supraveghere video de tip analog, care erau depășite, prin adăugarea de soluții IP complexe în toate punctele sale de desfacere. Soluția aleasă de ei a constat din camere IP Axis și platforma de video management AXIS Companion.

Jason Ball, Manager de Soluții Tehnologice de Securitate în cadrul companiei Purolator, a afirmat: „Aveam nevoie de un sistem care să fie extensibil, dar care să nu presupună cheltuieli mari. Ne-am dorit o soluție care să fie flexibilă, scalabilă și bine integrată în infrastructura noastră de securitate actuală, dar care să nu facă rabat de la calitate”.

Mai multe detalii despre soluția de securitate a companiei Purolator puteți găsi în acest studiu de caz.

La un anumit moment, afacerile ar putea avea nevoie de un sistem de supraveghere chiar mai avansat, iar conceptul Axis simplifică reutilizarea echipamentelor hardware în cazul trecerii la un sistem VMS mai puternic cum ar fi, de exemplu, AXIS Camera Station.

Securitate cibernetică integrată

Ca și în cazul tuturor soluțiilor Axis validate, securitatea este de o importanță crucială, aceasta fiind principalul domeniu în care AXIS Companion combină tehnologia avansată cu ușurința în utilizare.

„Dorim să încorporăm cunoștințele pe care le deținem în soluțiile noastre, iar securitatea cibernetică este o parte importantă din aceasta. Clienții și integratorii nu ar trebui să fie nevoiți să devină experți în criptare și securitate, motiv pentru care ne asigurăm că protecția este integrată în soluțiile noastre”, a afirmat Göran.

Practic, aceasta înseamnă că serviciul de acces de la distanță AXIS Secure Remote Access este utilizat pentru a crea un canal de comunicație criptat și securizat. „Beneficiul acestuia constă în faptul că clienții nu trebuie, de exemplu, să deschidă porturi sau să configureze routere. Acest lucru face ca programul AXIS Companion să fie mai ușor de utilizat și elimină riscul creării de vulnerabilități”, a explicat Göran.

Suport pentru mai mulți utilizatori

Cea mai nouă versiune a programului AXIS Companion dispune de o funcție îmbunătățită de suport pentru mai mulți utilizatori, care permite adăugarea cu mai multă ușurință a utilizatorilor. Persoana responsabilă pentru gestionarea rețelei poate decide ce nivel de acces se poate acorda fiecărui utilizator și îi va putea apoi trimite o invitație pentru a începe utilizarea programului.

Soluțiile complete oferite de Axis reprezintă o modalitate prin care companiile își pot achiziționa un sistem Axis de securitate, adaptat la nevoile lor specifice. Aflați mai multe informații despre Soluțiile Axis complete de supraveghere.

Despre Axis Communications

Axis contribuie la dezvoltarea unei lumi mai inteligente și mai sigure, prin crearea de soluții inovative, care ajută la îmbunătățirea securității și oferă noi moduri de dezvoltare a afacerilor. Ca lider al industriei de echipamente video de rețea, Axis oferă produse și servicii de supraveghere și analiză video, control acces și sisteme audio complete. Axis are peste 3.000 de angajați în peste 50 de țări și colaborează cu parteneri din întreaga lume pentru a oferi soluții. Fondată în 1984, Axis este o companie cu sediul în Suedia, listată la bursa NASDAQ Stockholm sub numele de AXIS.

Pentru mai multe informații despre Axis, vizitați site-ul: www.axis.com.

Live la: https://www.facebook.com/AxisCommunicationsRomania/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here