Despre impactul COVID 19 asupra IMM-urilor și mediului de afaceri în România cu Liviu Rogojinaru, Secretar de stat pentru IMM-uri și Mediu de Afaceri: “Peste 65% dintre firmele înscrise la IMM Invest vor să acceseze fonduri pentru investiții și nu pentru creditare.”

 

București, 12.05.2020Liviu Rogojinaru, Secretar de stat pentru IMM-uri și Mediu de Afaceri și Sebastian Burduja, Secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice au fost prezenți în cadrul dezbaterii Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali (COAL) cu tema ”Impactul COVID 19 asupra IMM-urilor și mediului de afaceri în România”.

Întâlnirea a fost moderată de Președintele COAL, Sebastian Buși și a atras peste 10.000 de oameni de afaceri din toată țara.

“La momentul actual avem 87 de mii de firme care s-au înscris în programul IMM Invest. Este o bucurie să vedem că peste 65% dintre aceste companii vor să acceseze fonduri pentru investiții și nu pentru creditare. Acest lucru evidențiază faptul că oamenii cred in businessurile lor și în mediul de afaceri din România. În prezent am redirecționat 1 miliard de Euro de la Ministerul Fondurilor la Ministerul Economieie pentru a-i investi în IMM-uri și totodată, lucrăm la programul de export al României, prin care ne dorim sa schimbăm mentalitatea de export.”, Liviu Rogojinaru, Secretar de stat pentru IMM-uri și Mediu de Afaceri.

Dezbaterile online COAL-live! au loc săptămânal reunind invitați cheie din zona politică și administrativă cu putere decizională în diferite sectoare ale economiei cu oameni de afaceri și antreprenori din același domeniu.

“Îndemn antreprenorii români să se gândească bine la cum va arăta noua lume, nu de azi, de mâine ci de poimâine. Eu văd o lume bazată pe inovație și digitalizare, bazată pe Green Deal și infrastructură, respectiv pe o serie de sectoare economice care au avut de suferit în ultimii ani. Cred că putem avea o nouă paradigmă prin care sprijinim sectoarele economice prin noi înșine, într-o piață europeană în care suntem condamnați să reușim și să recuperăm distanța pe care o avem față de economiile vestice. Ne-am uitat cu mare atenție la ce au facut alte state membre pentru a ajuta mediul privat și am observat ca nu există la nivel de complexitate și nivel de sprijin un pachet de tipul celui românesc: de la șomajul tehnic, la amânarea plăților la bancă, bonificații pentru plata la timp a impozitului pe profit, amânarea taxelor și impozitelor locale până la injecțiile de capital prin rambursările de TVA. În câteva luni am rambursat TVA în valoare de 10 miliarde, am plătit 2,7 miliarde de lei pentru concedii medicale, toate acestea pentru a reda încredere antreprenorilor și pentru a injecta capital în economie.”, Sebastian BURDUJA Secretar de Stat în Ministerul de finanțe

 

Seria dezbaterilor online COAL-live! vine ca o soluție de facilitare a interacțiunii mediului de afaceri cu decidenții politici într-o prerioadă în care consultarea companiilor este esențială în generarea unor planuri de actiune. Mai mult decât atât, COAL sustine si promoveaza inițiativa, spiritul întreprinzător, antreprenoriatul în România. Dezbaterile COAL-live! sunt urmărite săptămânal de câteva sute de oameni de afaceri din toate județele României pe pagina de Facebook Organizația Oamenilor de Afaceri Liberali – https://www.facebook.com/Organiza%C8%9Bia-Oamenilor-de-Afaceri-Liberali-103270954378999/

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here