Centrul Rațiu pentru Democrație anunță crearea Rațiu Forum – un spațiu de dialog în cadrul Programului pentru Europa centrală și de sud – est (CSEEP) al LSE IDEAS, susținut de Fundațiile Rațiu, posibil printr-un parteneriat semnat în mai 2019, între Rațiu Family Charitable Foundation (Londra), CRD și LSE IDEAS, think – tank afiliat London School of Economics.

 

Prin Rațiu Forum ne propunem să consolidăm cooperarea regională, să susținem cercetarea și independența academică, să dezvoltăm proiecte care să promoveze angajamentul civic, pornind de la valori democratice.

 

Rațiu Forum va susține cercetătorii care își focalizează cercetarea asupra României și zonei mai largi a Europei centrale și de sud – est. Bursierii vor primi finanțare pentru cercetarea lor, având posibilitatea de a aprofunda studiul la LSE IDEAS (Londra), CRD și Universitatea Babeș Bolyai, Cluj. În cadrul Rațiu Forum vor fi organizate conferințe, dezbateri, vizite studențești în și prin regiune, precum și alte evenimente care susțin cooperarea și o mai bună înțelegere a problematicii românești și central și sud-est europene.

 

LSE IDEAS este cotat primul think – tank cu afiliere universitară din Europa și al doilea la nivel mondial în mai mulți ani, inclusiv în 2018.

 

“Sunt încântat că LSE IDEAS va fi partenerul Rațiu Family Charitable Foundation și al Centrului Rațiu pentru Democrație. Anticipăm că Rațiu Forum va fi o parte centrală a noului nostru Program pentru Europa centrală și de sud – est, susținând o mai bună cunoaștere a României și a vecinilor ei în Marea Britanie și va pune în legătură specialiști români cu experți ai LSE și ai altor instituții britanice.” prof. Christopher Coker, director al LSE IDEAS

 

“Este o mare onoare și suntem încântați să lucrăm, în România și la Londra, cu LSE IDEAS, un think – tank cu renume mondial. Vom lucra împreună pentru a fonda Rațiu Forum la Cluj|Turda, care se dorește un catalizator regional pentru analize și dezbateri ale problemelor politice, economice și sociale pe care le întâmpină România și, în sens mai larg, Europa centrală și de est. Scopul nostru este să informăm și să asistăm în luarea deciziilor strategice.” Nicolae Rațiu, directorul consiliului director al RFCF și CRD

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here