Exista pe piata atat de multe rochii de mireasa superbe incat alegerea celei potrivite este un lucru dificil. Cheia gasirii unei perfecte rochii de mireasa in Bucuresti este sa tineti cont de silueta dvs, de forma corpului. Iata de ce anumite stiluri de rochii de mireasa sunt potrivite pentru anumite siluete.

Pentru a descoperi forma corpului tau, luati un centimetru si rugati o prietena sa va masoare in zona umerilor, bustului, soldurilor si taliei. Odata ce ati facut masuratorile, vedeti care dintre tipurile de siluete de mai jos vi se potriveste:

  • Dreapta sau atletica – in cazul in care umerii, bustul si soldurile sunt aproximativ de aceeasi marime si talia dvs. nu este mult mai mica, atunci aveti un tip de silueta dreapta sau atletica
  • Triunghiul inversat – daca umerii si / sau bustul tau sunt mai mari decat soldurile, atunci ai o silueta de tip triunghi inversat
  • Para – Daca soldurile sunt mai largi decat umerii si / sau bustul, atunci aveti un silueta in forma de para
  • Clepsidra – daca umerii, bustul si soldurile sunt de aproximativ aceeasi marime, dar talia dvs. este cu cel putin 25% mai mica decat soldurile, atunci aveti o forma a corpului tip clepsidra

Tipuri de rochii de mireasa

Empire. Talia acestei rochii este foarte ridicata, pana sub sani, apoi urmareste atent linia corpului sau, din contra, se departeaza de corp foarte mult si ajunge chiar la varianta “baby-doll”. Rochiile de mireasa Empire se potrivesc unei siluete drepte sau atletice si pot, de asemenea, sa arate bine pe fetele cu solduri mai mari (para, clepsidra). Nu este recomandata insa pentru femeile cu umeri mari.

A-Line. Rochiile in croiala A-line se remarca printr-o forma triunghiulara care imbraca elegant silueta. In partea de sus sunt fixe si ingusteaza bustul, pentru ca din talie sa permita o forma extinsa – practic o structura asemanatoare cu litera A in majuscula: ingusta in partea de sus si larga de la sold, pana spre genunchi sau la talpi, in functie de lungime. Sunt o alegere excelenta pentru fetele care doresc o alungire a siluetei, precum si crearea senzatiei ca sunt mai inalte. Sunt recomandate fetelor cu silueta tip para, trunghi inversat pentru a crea un echilibru intre umeri si solduri si de a da forma unei siluete drepte.

Sirena. Acest tip de rochie este mulata pe sani, talie si solduri si larga incepand de deasupra genunchilor. Este recomandata fetelor cu silueta perfecta (clepsidra sau trunghi inversat) si este de preferat sa fie evitata in cazul unor solduri mult prea generoase pentru ca efectul obtinut va fi unul nu tocmai placut.

Rochie de bal. Este genul de rochie clasica, atemporala purtata de printese, cu corset. Este potrivita pentru toate formele de corp, deoarece pune in evidenta bustul, bratele si umerii, ascunzand talia si soldurile. Totusi, fetele mici de inaltime s-ar putea sa „se piarda” intr-o astfel de rochie care implica mult material.

Dreapta. Acest tip de rochie are pense pentru sani, insa nu are talia marcata. Era o vedeta a anilor 60, mai ales in varianta mini sau midi. Este foarte potrivita pentru siluetele baietoase si cele cu umeri puternici, insa pot fi un “faux-pas” pentru siluetele cu solduri mari si sani voluminosi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here