• În anul universitar 2021-2022, studenții de la EA – The Entrepreneurship Academy, singura facultate de antreprenoriat din România, au generat vânzări de peste 1,5 milioane de euro în cadrul business-urilor incubate în cadrul facultății;
  • Cele mai cunoscute afaceri incubate în cadrul EA, sunt Flip.ro, The Outfit, Glow2Go, Fustițe cu Luminițe, Confidas sau Difrnt.

 

București, 14 septembrie – EA – The Entrepreneurship Academy, singura facultate de business din România, toamna nu numără bobocii, ci realizările studenților care își conduc propria afacere. EA oferă informații despre rezultatele de anul trecut și se pregătește pentru un nou an universitar.

 

În anul 2021 – 2022, EA numără:

  • 34 de absolvenți, dintre care peste 60% au propriul business;
  • 62 de business-uri active și 15 idei în testare ale studenților încă în program;
  • 33 de experți în antreprenoriat și managementul afacerilor, implicați în procesul de predare;
  • 5 mentori de business și 7 team coachi;
  • 8 produse minime viabile (MVPs).

 

Studenții EA sunt într-un proces continuu de învățare, iar pe perioada studiilor, proiectul lor este să dezvolte un business. Afacerile lor generează venituri, au proprii clienți, iar ei dezvoltă și îmbunătățesc servicii și produse, așa cum face orice antreprenor, alături de mentori cu experiență cum ar fi Dan Toma – Digital Marketing Director Zitec, Florentin Popescu – Branch Manager Adecco sau Raluca Radu – Senior Talent Acquisition Partner Capgemini.

 

Printre cele mai cunoscute afaceri născute și incubate de-a lungul timpului în cadrul EA, sunt Flip.ro – care recent a atras eMAG în acționariat -, Glow2Go, Fustițe cu Luminițe, Confidas, The Outfit sau Difrnt.

 

Universitatea de business și antreprenoriat a fost din start ceva nou. Perioada de selecție a viitorilor studenți, prin teste practice și condițiile de admitere, pune preț pe ce știi să faci, pe cum gândești, nu neapărat pe notele avute în liceu sau la BAC. Însă, cel mai important, am avut privilegiul să urmăresc pas cu pas, timp de 4 ani, transformarea unui licean care nu știa cum funcționa o afacere, într-un adevărat antreprenor. Îmi place să cred că, alături de fiul meu, am învățat și eu unele lucruri”, spune tatăl unui absolvent EA.

 

Cum arată 2022

Anul nou universitar va avea 38 studenți noi, dintre care 30% fete și 70% băieți, care vin din orașe precum București, Brăila sau Constanța și care au terminat licee cu diferite profiluri, de la  matematică și informatică, până la licee internaționale.

 

Comparativ cu facultățile clasice, pentru a studia business și antreprenoriat în cadrul EA, elevii nu dau examen, ci trec printr-un proces de admitere interactiv – înscriere online pe baza CV-ului, a două eseuri și a unui video, o zi petrecută în cadrul facultății rezolvând o provocare de la un business real, numită Bootday și interviul final.

 

Pentru a-și dovedi spiritul antreprenorial, tinerii pot da admiterea încă din clasa a XI-a și își pot achita taxa de studiu cu ajutorul burselor, metodelor de finanțare și sponsorizare puse la dispoziție de facultate. The Entrepreneurship Academy oferă burse în valoare de 500.000 de euro.

 

Antreprenoriatul poate fi un obiectiv în sine dar, mai mult decât orice, înseamnă un mindset care aduce valoare în orice business, fie el start-up sau unicorn. Noi vrem să ajutăm tinerii care aleg acest drum, într-un mediu academic unde oferim sprijin și oportunități celor care vor să aibă un business sau visează să lucreze în acest domeniu în cadrul unor companii cu renume. Dovadă stau chiar studenții noștri încă activi în program, care au 62 de afaceri active și care au realizat din vânzări 1.5 milioane de euro. ”, spune Alexandru Ghiță, CEO EA – The Entrepreneurship Academy.

 

Tinerii care își doresc propria afacere sau vor să devină oameni de business în companii cu renume învață la EA despre:

  • antreprenoriat;
  • lucrul în și cu o echipă;
  • abilități integrate: legi, promovare, finanțe, management de proiect și leadership.

 

Despre EA – The Entrepreneurship Academy
Este singura facultate antreprenorială din România, unde studenții învață practic încă din prima zi de școală cum să își construiască și să își dezvolte un business. Facultatea funcționează pe baza unui parteneriat cu Team Academy Amsterdam/ Stichting Schoolvision, după un model educațional existent de peste 20 de ani în Finlanda și implementat cu succes în peste 18 țări. Facultatea este acreditată internațional de Team Academy Netherlands, împreună cu Institutul Schoolvision, prin Ministerul Educației, Culturii și Științelor din Olanda. Diploma pe care studenții o obțin la finalul celor patru ani de studii, prin dobândirea celor 240 credite ECTS, este Bachelor Degree – Business Administration in Entrepreneurship şi poate fi echivalată în România la CNRED, conform Ministerului Educaţiei.

Curricula EA -The Entrepreneurship Academy are la bază filozofia Tiimiakatemia (Team Academy) dezvoltată în Finlanda de către Johannes Partanen acum mai bine de 20 de ani. Team Academy continuă să fie inovatoare ca metodologie și să facă parte dintr-o avangardă a universităților internaționale care oferă o astfel de diplomă și specializare. În momentul de față, există centre și universități având la bază metodologia Team Academy în Finlanda, Franța, Germania, Olanda, Marea Britanie, Spania, Ungaria, Argentina și Peru. Mai multe informații găsiți pe site: https://www.entrepreneurship-academy.ro/

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here