• Continuă proiectul „Aptitudini esențiale pentru succesul tinerilor din comunitatea ta”, adresat elevilor de liceu
  • Prin acest proiect, susținut de OMV Petrom și implementat de Junior Achievement România, tinerii își dezvoltă spiritul antreprenorial și exersează abilități necesare în viitoarele profesii
  • Peste 500 de elevi și profesori de liceu din țară vor participa în acest an școlar la activitățile proiectului, desfășurate în format hibrid

 

OMV Petrom și Junior Achievement România continuă colaborarea în proiectul „Aptitudini esențiale pentru succesul tinerilor din comunitatea ta”. Proiectul urmărește apropierea tinerilor de realitatea economică și familiarizarea lor cu principiile moderne ale antreprenoriatului, cu abilitățile și cunoștințele specifice joburilor actuale și viitoare, ajutându-i să înțeleagă importanța inovației și a comportamentului responsabil față de resurse și mediu și cum pot să contribuie la bunăstarea comunității.

Proiectul, format din patru părți componente, oferă celor aproximativ 500 de elevi de liceu și profesori participanți oportunitatea de a se implica într-o varietate de experiențe practice de învățare, derulate în format blended learning. Astfel, prin implicarea voluntarilor din mediul de afaceri și sub coordonarea profesorilor, tinerii sunt angrenați în activități ce le permit să dobândească și să pună în practică abilități și cunoștințe necesare tranziției către piața muncii și formării lor ca viitori adulți.

Pe lângă faptul că îi coordonează pe elevi, profesorii sunt și beneficiari direcți ai proiectului, prin sesiunile de training ce le sunt destinate și special create pentru a veni în sprijinul adaptării lor la un sistem educațional modern, în acord cu nevoile de învățare ale elevilor si cu formatul blended learning.

 

Celelalte trei componente se adresează în mod special elevilor și constau în: organizarea unei școli de primăvară cu o durată de cinci zile, în cadrul căreia elevii lucrează în echipe și simulează rolul unor antreprenori care găsesc soluții practice pentru o problemă reală dată; derularea alături de voluntarii OMV Petrom a unei serii de activități educaționale ce au ca scop orientarea în carieră și pentru studii a elevilor; sesiuni de mentorat prin care voluntarii încurajează și sprijină dezvoltarea conceptelor de afaceri inițiate de elevi și trecerea de la idee la produs/serviciu sau prototip, urmate de testarea lor pe piața reală. Datorită naturii practice a acestor activități, participanții au posibilitatea de a comunica direct cu profesioniștii din mediul de afaceri.

„Mi-a plăcut foarte mult sesiunea la care am participat! Cea mai interesantă mi s-a părut partea în care voluntarul ne-a prezentat câteva facultăți pe care le-am putea urma și anumite locuri de muncă în care am putea profesa ulterior. Mă voi documenta și mai mult despre domeniile discutate, pentru a-mi da seama care mi s-ar potrivi cel mai bine. Mi-aș dori să fie abordate mai multe subiecte de acest tip și să existe și alte activități cu voluntarii în care să vorbim despre dezvoltarea personală, problemele adolescenților, viciile și obiceiurile lor etc., mai ales că, de regulă, aceste teme sunt «uitate» în școli”– a declarat o participantă a ediției anterioare, elevă în clasa a 11-a la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Onești, Bacău.

„Educația reprezintă investiția noastră pentru viitor. Prin elevi, dar mai ales prin profesori, avem șansa de a transmite mai departe expertiza și experiența voluntarilor de la OMV Petrom și de a contribui la dezvoltarea societății în ansamblu. Voluntariatul face parte din ADN-ul companiei noastre și aduce împreună specialiști din diferite arii de activitate cu reprezentanții generațiilor viitoare.

Am fost plăcut impresionat de abordarea proactivă a elevilor participanți la diferitele activități derulate împreună și de ideile inovatoare pe care am încercat să le dezvoltăm în proiecte reale.

Nu în ultimul rând, vreau să menționez colaborarea excelentă cu JAR și să felicit echipele organizatoare din ambele părți (OMVP și JAR)”, a declarat Ionuț Ciubotaru, Vice President for Business Development, OMV Petrom.

 

Ediția din acest an a proiectului este în curs de implementare și se va încheia în luna iunie 2022.

 

###

Despre OMV Petrom

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de aproximativ 47 milioane bep în 2021. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și țările învecinate prin intermediul a peste 780 de benzinării sub două branduri – OMV și Petrom.

Acțiunile OMV Petrom se tranzacționează liber la Bursa de Valori București și la Bursa de Valori Londra. OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deține 51% din acțiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deține 20,6% din acțiunile OMV Petrom, iar 28,4% sunt deținute de persoane fizice și juridice.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu circa 35 de miliarde de euro reprezentând taxe, impozite și dividende plătite în perioada 2005-2021. În aceeași perioadă, compania a investit circa 17 miliarde euro.

Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilității corporatiste. În perioada 2007-2021, compania a alocat peste 80 de milioane euro pentru dezvoltarea comunităților din România, concentrându-se pe protecția mediului, educație, sănătate și dezvoltare locală.

Pe 29 iulie 2020, OMV Petrom și-a anunțat sprijinul pentru recomandările emise de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD, Grupul operativ pentru publicarea informațiilor financiare referitoare la schimbările climatice) privind riscurile și oportunitățile asociate schimbărilor climatice.

 

Despre Junior Achievement (JA) România

Junior Achievement România, organizație nonprofit, a fost fondată în anul 1993 și este parte a JA Worldwide® USA și JA Europe. Junior Achievement este cea mai mare organizație internațională de educație antreprenorială, economică, financiară și STEM, de orientare profesională, sănătate și dezvoltare a abilităților pentru viață, programele sale fiind urmate în 40 de țări din Europa și peste 100 din lume. În România, programele JA de tip „learning by doing“ și „project based”, adaptate învățării hibride, sunt urmate anual de peste 240.000 de elevi și studenți din peste 1.700 de instituții de învățământ și se desfășoară local în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, instituțiile de învățământ și comunitatea de afaceri. În 2019, Junior Achievement a celebrat 100 de ani de existență, iar în 2021 organizația s-a poziționat pe locul 7 în topul NGO Advisor, dedicat celor mai importante 200 de ONG-uri la nivel mondial.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here