Pedalezi, te distrezi, donezi la Rocket Bike Fest ediția 10!

 

Pe 25 septembrie, în Pădurea Cernica se ia startul la ediția aniversară a evenimentului Rocket Bike Fest – o competiție de ciclism cross-country pentru întreaga familie. Iubitorii de distracție pe două roți vor petrece o zi în aer liber, cu trasee pentru toate categoriile de vârstă și de dificultate, cu multe surprize, jocuri, concursuri și premii, în cadrul unui eveniment organizat de Asociația Help Autism cu sprijinul Tema Energy, Decathlon și Noriel, în beneficiul adolescenților cu minți aparte care fac terapie în centrele Help Home.

Alături de competiția sportivă, Rocket Bike Fest rămâne un eveniment caritabil: toate fondurile colectate din taxa de înscriere vor merge către susținerea proiectului Help Home – un spațiu în care adolescenții cu autism învață să fie autonomi și independenți.

„Help Home este un loc minunat, după părerea mea, în care tinerii cu minți aparte învață că și ei pot singuri. Tudor a evoluat foarte bine. Ce învață acolo, pune în practică și acasă. Se văd rezultatele. Atunci când copiii sunt mici, există centre în care se poate face terapie. Dar copiii aceștia ajung mari, adolescenți. Help Home este o nevoie. M-aș bucura ca acest program să fie în toată țara. Trebuie să facem ceva și pentru ei. Pentru viitorul lor.” Angelica, mama lui Tudor.

La momentul actual, Help Autism a reușit să deschidă, cu ajutorul partenerilor, donatorilor și DGASPC Sector 3, două centre Help Home, ambele aflate în București. Pentru a face posibilă existența Help Home pe termen lung și pentru a extinde soluția și în alte locații, este nevoie de sprijinul extern, iar Rocket Bike Fest este șansa iubitorilor de natură de a contribui la o comunitate care înțelege și susține mințile diverse.

„La Rocket Bike Fest iau startul cei care acceptă provocarea Pedalez, mă distrez, donez! pentru că, dincolo de o zi plină de energie petrecută în aer liber, vom face un gest de bine pentru tinerii cu minți aparte. Dacă îți place adrenalina, natura sau vrei să petreci o zi altfel în familie, te așteptăm cu mic, cu mare la Rocket Bike Fest. Promitem o ediție de neuitat, cum altfel decât de nota 10!”, Laurențiu Bocai, coordonator eveniment.

Categoriile și traseele de concurs sunt gândite pentru a permite participarea pasionaților de biciclit de toate vârstele, pe măsura abilităților lor: copiii de la categoria kids (0-11 ani) pedalează pe biciclete fără pedale, cu roți ajutătoare sau pe două roți, pe un traseu din jurul cabanei; participanții de la junior (12-18 ani), hobby (19+ ani) și family (copil împreună cu un părinte) vor parcurge de mai multe ori traseul de 6 km cu pasaje rapide, ruperi de ritm, cățărari scurte, drum forestier și single trail, de pe malul lacului, iar participanții de la noua categorie Pot Singur, dedicată exclusiv persoanelor cu autism, vor pedala în ritmul lor pe biciclete de spinning.

Evenimentul are loc în mod responsabil, cu grijă față de comunitate și de toți cei prezenți, respectând reglementările și recomandările autorităților. Participanții și însoțitorii, voluntarii și organizatorii care nu sunt vaccinați sau nu au confirmarea infectării prealabile cu SARS-CoV-2, pot face testul rapid antigen beneficiind de 50% reducere în laboratoarele Synevo pe baza unui cupon de reducere pe care participanții îl pot ridica împreună cu kitul de concurs.

Rocket Bike Fest ediția 10 este organizată cu sprijinul Synevo, Business Garden Bucharest, Autonom, Alpin 57 Lux, Farmec, MTB Academy, Western Ranch, Serviciul de Ambulanță București Ilfov, Crucea Roșie, Romsilva, Itsy Bitsy, Rock FM și FreeRider.

Înscrierile la eveniment se fac completând formularul de înregistrare pe www.rocketbike.ro

Pe pagina evenimentului de pe Facebook, https://fb.me/e/4o4QicjII, și pe pagina competiției, doritorii se pot pune la curent cu detaliile ediției.

Despre Help Home: www.helpautism.ro/ce-facem/helphome

#RocketBikeFest10 #RoketBikeFest #ediția10 #pedalezmădistrezdonez #HelpHome #PotSingur #HelpAutism

 

Vizual sugerat:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here