București, 21 aprilie 2021 – Ca urmare a informațiilor recent apărute în spațiul public privind situația cablurilor aeriene din București, compania Netcity Telecom dorește să facă următoarele clarificări:

 

  1. Discuțiile despre migrările în subteran ale cablurilor aeriene deținute de operatorii de telecomunicații se referă la cei peste 500km de rețea Netcity complet funcțională, construită începând cu 2018, pentru care operatorii înregistrează întârzieri ce depășesc 2 ani în migrarea rețelelor proprii în subteran și dezafectarea cablurilor aeriene. Întârzierea acestor migrări, peste termenul maxim de 4 luni prevăzut legal, îngreunează extinderea proiectului Netcity și expune bucureștenii la riscul întreruperii serviciilor.

 

  1. Tarifele de închiriere ale rețelelor subterane Netcity sunt tarife reglementate de către Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare Comunicații.

 

  1. Infrastructura Netcity este construită exclusiv din fonduri proprii ale Netcity Telecom, Primăria Municipiului București încasând redevențe în cuantum de 12% din venituri.

 

  1. Din cei peste 1.750 km de canalizație subterană, pentru circa două treimi, cablurile aeriene au fost deja dezafectate de pe stâlpi, îmbunătățind aspectul urban al majorității arterelor Capitalei, incluzând atât bulevarde centrale, precum Unirii, Magheru, Kiseleff, dar și căi majore de acces în oraș, precum Iuliu Maniu, Giurgiului sau Petricani.

 

Despre Netcity Telecom

Netcity Telecom a fost fondată în 2007 pentru construcția și operarea rețelei metropolitane pentru fibră optică a Municipiului București „Netcity” și facilitarea mutării cablurilor aeriene în subteran.

Proiectul Netcity aduce beneficii importante pentru București, prin crearea unei rețele de telecomunicații subterane sigure și moderne, astfel încât locuitorii să beneficieze de servicii la cele mai înalte standarde. Printr-o investiție 100% privată, rețeaua Netcity este prima și cea mai mare rețea de acest tip din România, fiind de circa 10 ori mai extinsă decât cele mai mari rețele comparabile din alte orașe.

Netcity Telecom face parte dintr-un grup de patru companii active în domeniul infrastructurii de energie și telecomunicații, alături de Electrogrup SA, Direct One SA, Nova Power & Gas SRL, reunit sub umbrela holding-ului E-INFRA. Mai multe informații sunt disponibile pe pagina www.net-city.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here