Piața medicală românească a fost literalmente invadată de măști contrafăcute sau de cele comercializate ilegal, cu nerespectarea prevederilor în domeniul comercializării acestui produs atât de trebuincios populației în această perioadă.
Agenția Națională a Protecției Consumatorilor a găsit două treimi din operatorii de pe piața măștilor medicale în nelegaliate, fie că este vorba de calitatea măștilor sau de modul de comercializare.
Din aproape 600 de comercianți aproape 400 au fost sancționați de ANPC la nivel național. Zeci de milioane de măști, mai precis 31.531598 în valoare de aproape 13 minioane de lei au fost găsite în neregulă, fiind oprite temporar de la comercializare, iar 725 445 de măști au fost retrase definitiv de pe piață, aplicându-se 1100 de sancțiuni contravenționale, amenzi și alte sancțiuni pentru încălcarea legislației în vigoare a protecției consumatorilor.
Sorin Susanu, comisarul șef ANPC pe regiunea Centru a atras atenția asupra comercializării măștilor neconforme și a indicat pe facebook modalitatea în care brașovenii pot verifica autenticitatea acestora, de la indicativul CE la materialul din care este confecționată masca sau comerciantul autorizat pentru asemenea tranzacții.
ANPC Brașov a intervenit ferm în sancționarea contravențională a comercianților de măști medicale, anunțînd retragerea de pe piață a sute de mii de măști și aplicarea de mii de sancțiuni chiar și cu amenzi contravenționale în cuantum de sute de mii de lei.

Libiu Mateescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here