„The Three University Missions” (MosIUR)

 

/ Comunicat de presă / 31 august 2020 /

 

 

Cele mai importante cinci universități din România, care formează „Consorțiul Universitaria” (Academia de Studii Economice din București, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea din București, Universitatea de Vest din Timișoara), sunt în acest an clasate în ranking-ul internațional academic „The Three University Missions” (MosIUR), o nouă confirmare a prestanței internaționale de care se bucură cel mai important consorțiu universitar românesc, vizibil și cotat în mediile academice internaționale.

 

Această  importantă recunoaștere a calității, seriozității și performanței academice de care dau dovadă cele cinci universități partenere, demonstrate în dimensiunile educației, cercetării și implicării sociale ale universităților din „Consorțiul Universitaria”, confirmă tradițiile universitare din cele mai importante centre universitare ale țării, dar și orientarea către internaționalizare și inovație a universităților românești de primă linie.

 

Președintele în exercițiu al „Consorțiului Universitaria”, rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof.univ.dr. Marilen Pirtea, apreciază cu privire la această nouă recunoaștere adusă performanțelor universitare, prin clasarea celor cinci universități partenere: „De mai mulți ani, ne aflăm într-o lume a competiției academice deschise, în care peste 30 000 de universități concurează în întreaga lume. Din România, între primele 1500 cele mai bune universități ale lumii, se află cinci reprezentante de prestigiu ale educației și cercetării academice, toate cinci fiind membre ale alianței universitare ce formează „Consorțiul Universitaria”. Ranking-ul „The Three University Missions” (MosIUR) 2020 confirmă calitatea și seriozitatea celor cinci universități, care sunt decisiv calificate pentru a reprezenta România în competiția universitară internațională.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cei 16 indicatori de performanţă ai ranking-ului MosIUR, lansat pentru prima dată în 2017, sunt împărțiți în 3 categorii: Educație (45%), Cercetare (25%) şi Universitate și Societate (30%). MosIUR se bazează pe datele disponibile pe site-urile oficiale ale universităților, pe informaţiile provenite din bazele de date Clarivate Analytics (InCites și Global Institutional Profiles Project (GIPP)), dar și pe platformele online pentru educație Coursera și edX, alături de Wikipedia, de motoarele de căutare (Google, Yandex, Baidu), ca și de rețelele sociale (Facebook, Twitter, VK, Sina Weibo), sursa web Alexa, portalurile web ale concursurilor studențești internaționale şi site-urile web ale premiilor academice IREG (List of International Academic Awards).

 

Din România, în această clasificare internaţională sunt prezente și toate cele cinci universități membre ale „Consorțiului Universitaria”: Academia de Studii Economice din București, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea din București, Universitatea de Vest din Timișoara.

 

 

Prof. Univ. Dr. Marilen Gabriel PIRTEA

Președintele în exercițiu al „Consorțiului Universitaria”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here