• Fondurile sunt destinate spitalelor pentru achiziționarea de aparatură medicală și echipamente de protecție;
  • Susținerea financiară a domeniului medical va fi suplimentată în perioada următoare;

Companiile E.ON din domeniile distribuției și furnizării de energie electrică și gaze naturale vor contribui cu încă 500.000 de lei la eforturile de combatere a pandemiei COVID-19. Fondurile urmează să fie direcționate către o serie de spitale în vederea achiziționării de aparatură necesară pentru tratarea celor infectați și pentru dotarea cu echipamente de protecție a personalului medical.

Alocarea acestor fonduri vine în continuarea unui program prin care companiile E.ON din România și-au propus să susțină eforturile extraordinare depuse în această perioadă de personalul medical aflat în linia întâi pe frontul de luptă împotriva noului coronavirus și astfel să contribuie la asigurarea unor condiții adecvate de intervenție rapidă și tratament a cât mai multor cazuri de infectare.

“Aș vrea să mulțumesc medicilor, asistentelor și întregului personal medical care depune eforturi deosebite, în condiții dificile, riscându-și propria sănătate. Transmit gândurile noastre pline de speranță și urări de însănătoșire grabnică pacienților afectați de coronavirus și care trebuie să beneficieze de cele mai bune condiții de tratament”, a declarat Manfred Paasch, director general al E.ON România.

Un prim pas a fost deja făcut, prin sprijinul financiar acordat Spitalului Clinic Județean Mureș pentru achiziția unui echipament complet de testare, specific pentru COVID – 19. Aparatul va suplimenta echipamentele medicale existente în acest moment, astfel reducându-se timpul de diagnostic. Acesta poate prelucra 50 de probe simultan, timpul total de prelucrare fiind de 7 – 8 ore.

Despre E.ON România
Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 15 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid şi E.ON Energie România, acestea desfăşurând activităţi de distribuţie, respectiv de furnizare a energiei şi a soluţiilor energetice pentru circa 3,1 milioane de clienţi. De la intrarea pe piaţa din România grupul E.ON a investit circa 1,7 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,3 miliarde de

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here