București, 25 martie 2020: CTP, principalul dezvoltator si administrator pe termen lung de parcuri industriale din România și Europa Centrală și de Est își extinde portofoliul aflat în vecinătatea Bucureștiului, pe autostrada A1, la Km 13, punctul zero al pieței logistice şi industriale din România, achiziționând Equest Logistic Park pentru aproximativ 30 de milioane EUR de la Forum Serdika.

 

Echipa Cushman & Wakefield Echinox care a coordonat procesul de vânzare și a asistat vânzătorul a fost condusă de Tim Wilkinson, Partner Capital Markets, Dana Sava, Senior Consultant și Dan Spiru, Senior Analyst. Odată cu vânzarea Equest Logistic Park, echipa și-a consolidat poziția de lider în ceea ce priveşte intermedierea tranzacților cu proprietați industriale și logistice în ultimii 15 ani.

 

Equest Logistic Park este un parc logistic de clasă A ce a înregistrat o evoluţie constant pozitivă de-a lungul timpului, fiind situat la kilometrul 13 al autostrăzii A1, cel mai important pol logistic al ţării. Proiectul se integrează bine în portofoliul vast al CTP, iar fiecare dintre cele trei clădiri poate găzdui mai mulţi  chiriași cu cerinţe şi spaţii diferite. Equest Logistic Park a avut un portofoliu stabil de chiriași de-a lungul ultimelor cicluri economice, acesta incluzând importanți retaileri online, cu prezenţă la nivel național și internațional, precum şi companii de logistică și producție ușoară, lista chiriaşilor cuprinzând nume precum Garrett, Elmec Group, Hilti, BDG Group și Telekom.

 

Tim Wilkinson, Partner Capital Markets Cushman & Wakefield Echinox: „Această tranzacție reflectă tendinţa puternică de consolidare pe care o observăm în piața industrială şi logistică, o piaţă foarte activă. Investitorii de top achiziționează active care se integrează foarte bine din punct de vedere strategic în portofoliul lor, contribuind astfel la reducerea gradului de fragmentare al pieţei. Suntem încântați că am oferit consultanţă pentru proprietarii Equest Logistic Park în această tranzacție finalizată într-o perioadă cu multe provocări, care a implicat schimbări fără precendent în rutina zilnică, atât în ce priveşte aspectele sociale, cât şi legat de metodele de lucru. Ea demonstrează că piața încă este activă și că va depăşi obstacolele dificile, așa cum a făcut-o şi în trecut. Considerăm că piaţa este mult mai matură comparativ cu ultima situaţie în care ne-am confruntat cu provocări semnificative.”

 

Dana Sava, Senior Consultant, Capital Markets Cushman & Wakefield Echinox: „Tranzacția dovedeşte că piața logistică și industrială a atins un nivel ridicat de lichiditate, astfel că atunci când o proprietate de clasă A este prezentată pentru vânzare, nivelul de interes este ridicat atât din partea investitorilor activi pe plan local, cât şi din partea celor care caută să intre pe piaţa din România. Ne așteptăm ca piața investițiilor industriale să continue procesul de consolidare chiar mai rapid, pe măsură ce depăşim provocările actuale cu care ne confruntăm.”

 

Cushman & Wakefield Echinox este o companie de consultanță imobiliară de top pe piața locală, activând în toate segmentele pieței imobiliare. Departamentul de Capital Markets al companiei a fost implicat în 2019 în vânzarea de active imobiliare de top în România, cu o valoare de piață de peste 250 de milioane de EUR.

 

Echipa de Capital Markets a fost lider în aducerea de noi investitori în România și în consultanţă pentru tranzacții de referinţă. Anul trecut, Morgan Stanley (America House) şi Indotek (Promenada Mall, Târgu Mureș) au investit pentru prima dată în Romania în cadrul unor tranzacţii coordinate de Cushman & Wakefield Echinox. În 2019, compania a fost implicată în tranzacții cu noi investitori în valoare de 140 de milioane de EUR,  20% din volumul total al investițiilor pentru anul trecut.

CTP este cel mai important dezvoltator de spatii industriale si logistice din România, cu un portofoliu de peste 1,2 milioane de metri patrati de depozite de clasa A aflate în 10 orașe: Arad, București, Cluj-Napoca, Deva, Pitești, Sibiu, Timișoara, Turda, Ineu și Salonta.

 

Cushman & Wakefield Echinox, afiliatul exclusiv al Cushman & Wakefield în România, deținut și operat independent, cuprinde o echipă de peste 60 de profesioniști și colaboratori ce oferă o gamă completă de servicii investitorilor, dezvoltatorilor, proprietarilor și chiriașilor. Pentru mai multe informații, vizitați site-ul companiei www.cwechinox.com

 

Cushman & Wakefield, unul dintre liderii globali în domeniul serviciilor imobiliare comerciale, cu 51.000 de angajați în peste 70 de țări, ajută chiriașii, proprietarii și investitorii în optimizarea valorii activelor. Cu venituri de 8,2 miliarde de dolari, serviciile principale ale companiei sunt: consultanță în gestionarea activelor şi investițiilor, piețe de capital, închirieri, administrarea proprietăților, reprezentarea chiriașilor, servicii de proiect și evaluare. Pentru mai multe informații, vizitați site-ul companiei www.cushmanwakefield.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here