în maximum trei zile de la data depunerii ultimului act necesar la dosar

 

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a primit în ultima perioadă numeroase solicitări privind emiterea de certificate pentru avizarea existenţei cazurilor de forță majoră ca urmare a efectelor produse de epidemia şi ulterior pandemia de conoravirus (SARS-CoV-2).

Pentru a veni în sprijinul întregii comunităţi de afaceri, al firmelor membre, dar şi al celor nemembre ale CCIB, pentru a contribui la menținerea unor bune relații contractuale prin evitarea unor situații conflictuale între partenerii de afaceri, generate de situația epidemiologică actuală şi la reducerea, pe cât posibil, a efectelor măsurilor restrictive necesare pentru a limita răspândirea infectării în masă cu SARS-CoV-2, informăm că echipa CCIB tratează cu maximă celeritate toate cererile înregistrate sau în curs de înregistrare cu privire la emiterea de certificate privind avizarea existenței unui caz de forță majoră ca urmare a efectelor crizei coronavirusului şi influenta pe care o are acest eveniment asupra îndeplinirii obligațiilor contractuale care au devenit imposibil de executat în aceste condiții.

Ştim că activitatea firmelor care solicită emiterea certificatelor va fi afectată de măsurile care se impun pentru limitarea răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, care vor genera, printre altele, şi dificultăți financiare pe termen scurt, cu potențiale implicații pe termen mediu sau lung. In acest context, CCIB a hotărât să acorde firmelor nemembre o reducere de 15% aplicată la taxa de eliberare a certificatelor de forţă majoră. Reamintim, de asemenea, că firmele membre ale CCIB beneficiază de o reducere de până la 50%, în funcţie de nivelul de cotizaţie ales.

CCIB asigură comunitatea de afaceri că toate cererile vor fi soluționate cu profesionalism, în termen de maximum 3 zile de la data depunerii ultimului act solicitat pentru completarea dosarului.

Petiţiile pentru eliberarea documentului ce atestă starea de forță majoră vor putea fi efectuate prin mijloace de comunicarea la distanță: email, fax sau direct la sediul CCIB (Strada Ion Ghica nr 4). Toate cererile vor fi tratate cu celeritate, în ordinea înregistrării. Informaţii suplimentare se pot obţine de la av. Cătălin Mihalache (email: [email protected], fax 021 311.96.00).

Menţionăm faptul că avizarea de către CCIB a  situatiei de forţă majoră se realizează în conformitate cu atribuțiile conferite de dispozitiile Art. 4, lit. j) ale Legii nr. 335/2007 privind camerele de comerț din România, cu modificările și completările ulterioare.

 

Biroul de Presă al CCIB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here