București, 13 februarie 2020 – Euler Hermes, liderul global în asigurarea de credit comercial şi recunoscut specialist în domeniul garanţiilor şi al colectării creanţelor, lansează TradeMatch – https://tradematch.eulerhermes.com/trade-match. Această aplicație web nouă, gratis și ușor de accesat identifică oportunitățile de export în 70 de țări, în peste 17 domenii de activitate. De asemenea, TradeMatch permite evaluarea acestor oportunități comerciale în funcție de nivelul de risc corespunzător țării, conform ratingului alcătuit de Euler Hermes, făcând din acesta un instrument unic.

 

Toți antreprenorii, fie că gestionează un grup mare sau o întreprindere mică sau mijlocie, se întreabă același lucru: unde să export? Ce destinație și ce tip de piață să aleg? Care țări și care sectoare sunt cele mai riscante?

 

Astăzi, aceste întrebări sunt și mai esențiale dat fiind cutrenurul din comerțul internațional. Războaiele comerciale, riscurile politice, și chiar recesiunea industrială sunt toate rafale pentru companiile exportatoare.

 

Datorită acestei noi aplicații, oricine poate vedea cele mai dinamice și cel mai puțin riscante destinații cu doar câteva clickuri. Foarte ușor de folosit și de actualizat trimestrial, aplicația permite liderilor să beneficieze de două milioane de date referitoare la comerțul internațional și din previziunile analizelor economice realizate de echipa grupului Euler Hermes, previziuni care sunt făcute pe baza datelor de proprietate.

 

După Mind Your Receivables, o primă aplicație dezvoltată împreună cu Toucan Toco pentru a urmări evoluția falimentelor corporative din întreaga lume, echipa de cercetările economice de la Euler Hermes își accelerează strategia de furnizare de date și conținut, astfel încât un număr mai mare de companii să fie informate privind riscul clienților, mai ales la export.

 

„Cu partenerul nostru Toucan Toco, am dorit să facem din TradeMatch un turn de control al comerțului mondial pentru clienții noștri, dar și pentru jurnaliști, studenți și toți jucătorii comerțului exterior. Războiul comercial nu este inevitabil. Trebuie doar să știi unde ai pus piciorul atunci când exporți”, a spus Ludovic Subran, Economist Șef al Grupului Allianz și Euler Hermes.

 

„Suntem foarte mândri că contribuim la democratizarea datelor comerțului mondial cu Euler Hermes. Cerințele lor, seturile lor de date unice, precum și dorința lor de a pune la dispoziția tuturor poveștile au fost tocmai motivul pentru care am fondat Toucan Toco”, a declarat Baptiste Jourdan, VP Europe și co-fondator Toucan Toco.

 

În contextul volumelor uriașe de date disponibile, Euler Hermes lansează Trade Match, o nouă aplicație inovatoare dezvoltată împreună cu Toucan Toco, ce combină informația și tehnologia într-o interfață unică, pusă la dispoziția companiilor interesate să-și extindă afacerile pe noi piețe și care le permite acestora să-și răspundă întrebărilor critice privind comerțul internațional”, a declarat Anca Nicoliță, Sales Manager Euler Hermes Romania.

 

  • Sfârșit –

 

Pentru informații suplimentare:

Alina Oana ȚÂRLEA

Marketing and Market Management Manager Euler Hermes | Departament Marketing | Oregon Park |

Tel: +40 21 302 0378 | Mobil: +40 753 052 559, Email: [email protected], www.eulerhermes.ro

 

Euler Hermes este liderul global în asigurarea de credit comercial şi un recunoscut specialist în domeniul garanţiilor şi al colectării creanţelor. Cu mai mult de 100 de ani experienţă, compania oferă clienţilor săi business-to-business (B2B) servicii financiare care sprijină managementul creanţelor comerciale şi al lichidităţilor. Reţeaua proprie de informaţii urmăreşte şi analizează schimbările de zi cu zi ale solvabilităţii corporative în rândul companiilor mici, medii şi multinaţionale în pieţe ce reprezintă 92% din PIB-ul global. Cu sediul principal în Paris, compania este prezentă în peste 50 de ţări, cu 6.050 de angajaţi. Euler Hermes este o filială a Allianz, evaluată AA de către Standard & Poor’s. Compania a înregistrat o cifra de afaceri consolidată de 2,6 miliarde Euro în 2017 şi a asigurat tranzacţii de afaceri la nivel mondial de 894 miliarde Euro în expunere, la sfârşitul anului 2017. Pentru mai multe informaţii: www.eulerhermes.roLinkedIn sau Twitter @eulerhermes.

 

Notă de precauţie cu privire la declaraţii anticipative

Afirmaţiile cuprinse aici pot include declaraţii cu privire la aşteptări viitoare şi altele anticipative care se bazează pe opiniile şi ipotezele actuale şi implică riscuri cunoscute şi necunoscute şi incertitudini care ar putea provoca rezultate reale, performanţă sau evenimente care să difere semnificativ de cele exprimate sau implicite în astfel de declaraţii. În plus faţă de declaraţiile care sunt anticipative pe motivul contextual, cuvintele „poate”, „va”, „ar trebui”, „se aşteaptă”, „planifică”, „intenţionează”, „anticipează”, „crede”, „estimează”, „previzionează”, „potenţial”, sau „continuă” şi expresii similare, identifică declaraţii anticipative. Rezultatele reale, de performanţă sau evenimente ce ar putea diferi semnificativ de cele din astfel de declaraţii din cauza, fără limitare, (i) condiţiilor economice generale, inclusiv, în special, condiţiilor economice din activitatea de bază a Grupului Euler Hermes şi a pieţelor de bază,  (ii) performanţa pieţelor financiare, inclusiv a pieţelor emergente, şi inclusiv a volatilităţii pieţei, lichiditatea şi de evenimente de credit, (iii) frecvenţa şi severitatea evenimentelor de pierderi asigurate, inclusiv de la catastrofe naturale şi inclusiv dezvoltarea cheltuielilor de pierdere, (iv) nivelul de persistenţă, (v) dimensiunea creditelor neperformante, (vi) nivelurile ratei dobînzii, (vii) rata de schimb valutar, inclusiv cursul de schimb Euro / Dolar, (viii) schimbarea nivelului de concurenţă, (ix) modificări ale legilor şi reglementărilor, inclusiv de convergenţă economică şi monetară şi Uniunea Monetară Europeană, (x) schimbări în politicile băncilor centrale şi/sau ale guvernelor străine, (xi) impactul achiziţiilor, inclusiv aspecte legate de integrare, (xii) măsuri de reorganizare, şi (xiii), factori generali de concurenţă, în fiecare caz, la nivel local, regional, naţional şi/sau la nivel global. Mulţi dintre aceşti factori ar putea fi mult mai probabil să apară, sau mai pronunţaţi, ca urmare a activităţilor teroriste şi a consecinţelor acestora. Compania nu îşi asumă nicio obligaţie de a actualiza orice declaraţie de perspectivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here