Depozitarul Central organizează, în perioada 15-16 Mai 2019, la Bucureşti, Adunarea Generală Anuală a membrilor Asociaţiei Depozitarilor Centrali din Europa (ECSDA).

 

La eveniment vor fi prezenţi reprezentanţi ai depozitarilor centrali din Europa, printre care:  ATHEXCSD (Grecia), Clearstream Banking AG (Germania), CDAD (Bulgaria), CRHoV (Serbia), CRHoV RS (Bosnia Herţegovina), CSD Prague (Republica Cehă), Iberclear (Spania), KDD (Slovenia), ID2S (Franţa), Interbolsa (Portugalia), Keler Ltd (Ungaria), KDPW (Polonia),  Nasdaq CSD SE (Letonia, Estonia, Lituania), NCSDI (Islanda), NSD (Rusia), OEKB CSD (Austria), RVP (Bosnia Herţegovina), SIX SIS Ltd (Elveţia) şi Depozitarul Central (România).

 

“Întâlnirea membrilor Asociaţiei Depozitarilor Centrali din Europa (ECSDA) este un eveniment important, care reuneşte depozitari centrali din Europa. Este un prilej de relaţionare şi informare extrem de preţios, pe care suntem onoraţi să-l găzduim în România, în acest an. Organizarea la Bucureşti a acestor întâlniri arată implicarea Depozitarului Central în activitatea ECSDA şi faptul că apartenenţa instituţiei noastre la această asociaţie reprezintă un reper esenţial pentru activitatea noastră, care asigură conectarea şi evoluţia pieţei de capital româneşti la ritmul european, dar şi recunoaşterea standardelor înalte ale serviciilor oferite de către Depozitarul Central clienţilor săi.” a declarat Silvia Buicănescu, Director General al Depozitarului Central.

Depozitarul Central este membru cu drepturi depline al Asociaţiei Depozitarilor Centrali din Europa (ECSDA – European Central Securities Depositories Association), începând cu anul 2007, ceea ce îi facilitează accesul la informaţii şi întăreşte cooperarea cu depozitarii centrali europeni. Depozitarul Central s-a implicat activ în proiectele legislative, atât cu privire la activitatea depozitarilor centrali, cât şi cu privire la alte domenii de interes care ar putea avea impact asupra depozitarilor centrali.

Anna Kulik, Secretar General al ECSDA, a declarat: „Mulțumim cu sinceritate echipei Depozitarului Central pentru ajutorul deosebit în organizarea reuniunii anuale a Asociației Depozitarilor Centrali din Europa. Suntem încântați să fim prezenți la București pentru această întâlnire  extrem de importantă, în care vom alege Consiliul de Administrație al ECSDA, pentru un nou mandat. Depozitarul Central este un membru activ al Asociației, contribuind la implicarea  Depozitarilor Centrali in reducerea riscurilor și la eficientizarea piețelor europene „.

 

***

ECSDA (European Central Securities Depositories Association) a fost înfiinţată în 1997 la Madrid. Asociația asigură o platformă pentru Depozitarii Centrali din Europa, platformă în cadrul căreia se fac schimburi de idei și se împărtăşesc proiecte de interes reciproc. Scopul asumat este acela de a promova un dialog constructiv între comunitatea Depozitarilor Centrali, autoritățile publice europene și alte părți interesate care au ca scop comun implementarea unei infrastructuri eficiente și atentă la riscuri pentru piețele financiare europene. Asociaţia numără 40 de membri – depozitari centrali naţionali şi internaţionali, din 36 de ţări europene.  În prezent, ECSDA are cinci grupuri de lucru axate pe managementul riscului, conformitate, armonizarea în domeniul evenimentelor corporative și al adunărilor generale, decontare si politici publice. Asociația oferă, de asemenea, un forum pentru schimbul de informații privind cele mai bune practici în materie de tehnologie și cyber security.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here