PRIMUL STUDIU

Romanian Individual Philanthropy Monitor 2019:

 

 

Numai 2% dintre românii care fac donații rezonează

cu situațiile de dincolo de granițe

 

București, 22 aprilie 2019  – Donațiile românilor se îndreaptă în procent de 86% spre cauzele locale, arată primul val al studiului cantitativ Romanian Individual Philanthropy Monitor 2019, realizat în această primăvară de EXACT Business Solutions (eșantion reprezentativ la nivel urban de 1132 respondenți, educație medie și superioară, utilizatori de internet, 18-60 ani). Un procent de 12% din donații vizează deopotrivă cauze interne și internaționale, în timp ce doar 2% dintre donații reprezintă răspunsul la cauzele internaționale.

7 din 10 români au făcut o donație în ultimii 2 ani

„Din ce în ce mai mulți români sunt deschiși în a ajuta financiar, 7 din 10 afirmând că au făcut cel puțin o donație în ultimele 24 de luni”, declară Julien Zidaru, Managing Partner EXACT Business Solutions. “În 70% dintre cazuri, studiul arată că actul este unul spontan și doar 10% dintre cei care donează își planifică o astfel de acțiune”, adaugă Julien Zidaru.

Sănătatea și copiii sunt principalele cauze la care românii reacționează

„Având în vedere atât backgroundul serviciilor medicale din România, cât și tipologia campaniilor care s-au bucurat de cea mai mare vizibilitate în rândul populației, nu este surprinzătoare empatia publicului cu problemele de sănătate, care pun viața în pericol, în special în ceea ce privește copiii”, susține Julien Zidaru.

 

 

 

 

 

 

 

Din primele 6 cauze în care românii au afirmat că se implică, 4 sunt legate de sănătate, iar următoarele 2 vizează copiii (defavorizați sau orfani).

 

Alina Sîmpetru, co-inițiator al proiectului: “Acest prim pas dedicat pentru prima oară filantropiei individuale în sine, din perspectiva donatorului și nu doar ca element de targetare în strategiile specifice de CSR sau fundraising, lansează inițiativa unei serii de cercetări ce își propun pentru prima dată la noi în țară să studieze în profunzime cine, cui, de ce, cum, în ce condiții și în schimbul a ce sunt românii interesați să doneze financiar. Studiul cantitativ va fi urmat în perioada următoare de aprofundarea principalelor trenduri, prin studii calitative, dedicate factorilor-cheie în promovarea și dezvoltarea unei societăți românești conștiente, educate, implicate și active în rezolvarea propriilor probleme”.

 

 

Despre Romanian Individual Philanthropy Monitor 2019

Studiile conduse de Exact Business în ultima perioadă, inclusiv studiul cantitativ “Digital Evolution: Connected Consumer Monitor”, arată o creștere a interesului românilor de a se implica direct în cauzele sociale prin donații, dincolo de deja cunoscutul trend al companiilor care integrează filantropia și responsabilitatea corporatistă din ce în ce mai clar în ADN-ul brandurilor. Pentru a cunoaște mai bine cine sunt românii care donează, cum, cât și de ce, dar și pentru a înțelege cine sunt românii care nu donează și de ce, Exact Business Solutions a efectuat cel mai recent studiu dedicat filantropiei individuale: Romanian Individual Philanthropy Monitor 2019.

Informațiile sunt parte a primului val al studiului Romanian Individual Philanthropy Monitor 2019, realizat de EXACT Business Solutions în primavara lui 2019. Universul cercetării a fost reprezentat de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, rezidente în mediul urban, cu educatie medie și superioară și utilizatoare de internet. Volumul eșantionului a fost de 1132 respondenți. Aceștia au fost selectați din panelul EXACT Business Solutions, care conține 50.000 de respondenți, chestionarul fiind administrat online.

 

Despre EXACT Business Solutions

 

Cu experiență de peste 10 ani în marketing research, EXACT Business Solutions oferă o gamă largă de metode, tehnici și instrumente de cercetare atât pentru studii cantitative, cât și calitative. Pentru facilitarea înțelegerii și activării insight-urilor de la consumator în business-ul clientului, EXACT și-a extins aria de expertiză, prin adoptarea metodologiei Design Thinking. Ne propunem să inspirăm oameni și echipe prin organizarea de evenimente și cursuri, programe de instruire și de personal coaching, pentru ca organizațiile să-și construiască capabilitățile, cultura și mindsetul, folosind instrumente și metodologii de Design Thinking.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here