Tovarășul Tudorel e Omul Nou visat de Liviu Dragnea

Ca membru PCR, tovarășul Toader Tudorel se achită conștiincios de sarcinile ce îi sunt încredințate, în adunările generale fiind combativ și cu spirit de inițiativă”. Fost comunist de nădejde, urcat de partidul cu P mare sau de partidele cu p mic după Revoluție, tovarășul Toader a ajuns astăzi, în vremea sinistrului regim Dragnea, să conducă lucrările Consiliului Uniunii Europene în materie de justiție. Comunismul a fost bun pentru tovarăș, dar capitalismul pare să îi priască și acesta.

Pentru mine, ca ieșean, faptele rectorului ales al Universității „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași, fost judecător al Curții Constituționale, reprezintă o rușine pe care nu pot să o iau decât foarte personal. Urmaș al PCR, Partidul Social Democrat de astăzi îl cultivă cu obstinație, alături de partenerul de alianță, ALDE, pe tovarășul Tudorel. Acesta se dovedește ca și ieri, la fel de „combativ și cu spirit de inițiativă“ când vine vorba despre apărarea borfașilor de Justiție și privilegiile binefăcătorilor săi politici.

Cu o șmecherie tipică omului simplu ajuns mai-mare peste comitete, comiții și instituții, tovarășul Tudorel răstălmăcește cartea de Drept și o interpretează ca pe un comentariu al unei poezii care se dă la Bac.
Iașului îi va fi foarte greu să treacă peste această rușine numită Tudorel Toader. Un centru academic recunoscut la nivel internațional a ajuns să fie reprezentat la vârf de cel cunoscut opiniei publice drept „dom’ profesor de la Bălți“. Căci la asta se reduce cariera internațională a fostului decan al Facultății de Drept din Iași.

Tovarăși utili, cadre de nădejde care să pună în practică ideile bolnave despre stat și democrație ale domnilor Dragnea și Tăriceanu, se găsesc din plin. Toți foștii absolvenți de licee industriale, mecanici de nota 5 și ceva, au fost reinventați după 1990 drept mari specialiști cu diplome adeseori fără nici un fel de acoperire în studiile urmate. Sunt cadrele de nădejde, tovarășii de ieri pe care azi se construiește noua Românie. România omului nou visat de Dragnea Liviu-Nicolae!

Dincolo de protestele societății civile, avem șansa în următorii ani să oprim definitiv instaurarea unei democrații cu iz sud-american în Europa de Est: prin vot! Dacă PSD și ALDE nu vor primi lecția cuvenită în alegeri libere, vor avea o ultimă grijă pentru lunile și anii care urmează: să îi ordone tovarășului Tudorel să găsească soluții. Soluții pentru a îngrădi alegerile libere și libertatea de exprimare.

Marius Bodea,
Deputat PNL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here