Code for Romania şi Patria Bank anunță relansareae ditiei 2019 a aplicației web redirectioneaza.ro, ce vine însprijinul ONG-urilor care colectează formularele 230 de redirecționare a impozitului pe venit de la susținătorii lor. Acum, platforma poate fi utilizată inclusiv de ONG-urile furnizoare de servicii sociale care colectează 3,5% din impozitul pe venit. Redirectioneaza.ro este dezvoltat și estedisponibil în mod gratuit grațiemuncii uneiechipe de voluntari Code for Romania. Proiectul este susținut de Patria Bank, un activ promotor ce se implică în inițiativele în folosul comunității.

 

Lansată în 2018, pe platformă sunt înregistrate până în prezent peste 550 de ONG-uri din domenii diferite. În timpul campaniei de anul trecut, au fost descărcate peste 3000 de formulare pentru redirecţionarea impozitului pe venit.

 

Anul acesta termenul de depunere al formularului 230 a fost redus de la 25 mai la 15 martie, așadar cetățenii au la dispoziție mai puțin de două luni să decidă că trece o rganizație nonprofit pot redirecționa acest procent din impozit.

 

Ce problemă vrem să rezolvăm

 

În fiecare an fiecare cetățean poate alege să redirecționeze 2% din impozitul pe venitc ătre o cauză în care crede și pe care vrea să o susțină să își continue activitatea. Cu toatea cestea, majoritatea persoanelor care au posibilitatea de a redirecționacei 2% nu o fac niciodată din două motive: un proces greoi șilipsainformațiilorcentralizate cu privire la ONG-urilepe care le-arputeasusține. Mai mult, și ONG-urile se confruntă cu dificultatea de a transmitemesajullegat de redirecționarecătreaudiențefoartelargi, într-un mod simplu, fărăconsum de resursesuplimentare.

 

Cum o rezolvăm

 

Redirecționează.ro, unproiectCode for Romaniasusținut de Patria Bank, conțineinformațiidespre ONG-urile care pot fi susținuteprinsimplaredirecționare a 2% din impozitulpevenit. Prindigitalizareaformularului #230 eliminămnevoiaunui contact direct dintreorganizațiișisusținători, economisindtimpșiresursecheltuitepeacțiunipubliceînmediul offline.

Pe redirecționează.ro orice ONG are posibilitatea de a-șicreauncontînplatformăși de a folosipaginasadedicatăpentru a încurajaoameniisăredirecționezeacestimpozit, încelmaisimplu mod permis de legislațiaînvigoare.

 

 

 

 

Oricine poate susține ONG-ulfavorit în câțiva pași simpli.

 

Intră pe redirecționează.ro și apoi:

  1. Citește și alege către ce ONG vrea sa redirecționeze 2% sau 3,5% din impozitul pe venit.
  2. Completeazăformularul de pepaginaunui ONG.
  3. Descarcăfișierul PDF șiîlprintează.
  4. Adaugă CNP-ul, semneazăformularulșiapoi are următoareleopțiuni:
  • Fie îltrimiteprinpoștă, cu scrisoarerecomandată, cătreunitatea ANAF de care aparții
  • Fie îltrimiteprincuriersaupoștă la adresa ONG-uluiși se ocupăei de depunerealui. Adresele le vagăsiînpaginilefiecărui ONG pemasurăcecompletează.


Încurajamimplicareacivică, de aceeaîndemnămoameniisădevinăsupereroicivici. Dacăei nu pot redirecționaimpozitulsauvorsădea o mână de ajutorîn plus, pot descărcaformularulprecompletat de pepagina ONG-uluipe care vorsăîlsusțină, îlprinteazăînmaimulteexemplareșiîl transmit colegilor, prietenilorșifamilieișiîiîncurajeazăsăredirecționeze.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here