In data de 30.01.2019, ANSVSA a fost notificata oficial, prin Sistemul Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje (SRAAF), despre prezenta Romaniei pe lista de distributie a companiei ELKOPOL din Polonia, investigata de serviciile veterinare ca urmare a informatiilor relevate de o ancheta media.

In Romania, produsele companiei poloneze (carne de vita congelata) care fac obiectul anchetei au fost livrate catre o singura firma din judetul Ilfov.

Inspectorii DSVSA Ilfov s-au deplasat la depozitul firmei respective, unde au identificat 1.434 de kg de produse provenite de la firma poloneza. Chiar in conditiile in care doar o cantitate de 21,37 de kg a fost notificata prin SRAAF ca facand parte din lotul incriminat, firma din Romania a decis sa distruga tot lotul provenit de la ELKOPOL.

Intreaga cantitate a fost sechestrata oficial si urmeaza a fi dirijata catre neutralizare.
Nicio cantitate din produsele firmei respective nu a fost comercializata.

Retragerea produselor acestei firme a fost decisa pe baza principiului precautiei, neexistand certitudinea efectuarii inspectiei post-mortem a carcaselor.

Alte state in care a firma ELKPOL a livrat produse sunt: Estonia, Spania, Finlanda, Franta, Ungaria, Lituania, Portugalia si Suedia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here