În perioada 20-22 martie 2019, România va fi gazda celui mai mare eveniment de robotică din Europa: Forumul European al Roboticii – locul de întâlnire anual al industriei de robotică, ce va reuni peste 1 000 de cercetători, ingineri, manageri şi un număr din ce în ce mai mare de antreprenori şi oameni de afaceri de pe continent.

Participanții la acest eveniment se vor putea întâlni cu TALOS – robotulul umanoid biped de 1 milion de dolari realizat de start-up-ul european PAL Robotics, vor vedea în funcțiune brațe robotice colaborative, vor observa la lucru mâna inteligentă, vor putea afla ultimele noutăți din cercetare în domeniul roboticii și, mai ales, vor putea discuta despre parteneriate în cadrul unor proiecte de cercetare transfrontaliere în cadrul Horizon 2020.

Biletele Super Early Birds s-au pus deja în vânzare, iar termenul până la care pot fi achizționate la aproape jumătate de preț este 11 ianuarie: www.eu-robotics.net/robotics_forum/registration.

 

Forumul European al Roboticii este organizat de euRobotics sub umbrela SPARC, un parteneriat public privat pentru dezvoltarea roboticii in Europa. ERF 2018 este găzduit de Asociația E-Civis, în colaborare cu Universitatea Politehnică din București și Universitatea București, Facultatea de Matematică și Informatică.

 

Despre euRobotics și SPARC

euRobotics este o organizație non-profit cu sediul în Bruxelles ce are drept obiectiv dezvoltarea roboticii în beneficiul economiei și societății europene. Cu un număr de peste 250 de membri, euRobotics oferă comunității de robotică instrumentul numit SPARC, de colaborare în parteneriat public/privat cu Comisia Europeană. (www.eu-robotics.net)

SPARC, parteneriatul public privat (PPP) între Comisia Europeană și euRobotics, este o inițiativă europeană de a susține și de a dezvolta leadership-ul European în industria robotică civilă. Scopul său este să poziționeze strategic robotic europeană în lume, aducând astfel, beneficii majore pentru economia și societatea europeană.

SPARC este cel mai mare program de cercetare și inovare din lume în domeniul roboticii civile, cu o finanțare de 700 milioane de Euro de la Comisia Europeană în perioada 2014 – 2020 triplată de industria europeană, ajungând astfel la o investiție totală de 2.8 miliarde de Euro. SPARC va continua să stimuleze și să susțină o comunitate în domeniul roboticii din ce în ce mai vibrantă și eficientă care colaborează în vederea dezvoltării transferului tehnologic de succes și exploatarea comercială în toate regiunile. (www.eu-robotics.net/sparc)

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi: [email protected] sau la telefon 0721 678 764, persoană de contact Ana-Maria Stancu, Preşedinte, Asociaţia E-Civis.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here