Curtea Veche Publishing a sărbătorit 20 de ani de la înființare la cea de-a 25 ediție a Târgului Internațional Gaudeamus. Atmosfera festivă a fost completată de oferta 2+1, dar și de mari reduceri de până la 80%.

 

Sărbătoarea a adus împreună nume importante în cadrul unui maraton de lansări și sesiuni de autografe cu Dragoș Bucurenci, Adrian Cioroianu, Ramona și Radu F. Constantinescu, Răzvan Exarhu, Laura Laurențiu, Diana Mandache, Iren Arsene Mate, Alexandru Muraru, Răzvan Petrescu, Andreea Raicu, Mirela Retegan și Michel Stanovici. Copiii s-au bucurat să-l cunoască pe Fram, ursul polar, care a făcut senzație în standul editurii. Nu în ultimul rând, Curtea Veche a lansat un Reading Challenge: cititorii au fost provocați să-și aleagă 10 cărți de citit până la finalul anului și să le posteze în social media cu #CVP20 și #ReadingChallenge, urmând ca în luna decembrie să se anunțe surprize pregătite pentru cei care au acceptat provocarea.

 

 

Top 5 preferințe ale cititorilor de Curtea Veche

 

Pe primul loc în topul vânzărilor s-a aflat una dintre cele două noi cărți pentru copii din colecția Poveștile Cristinei„O iarnă de povești” de Cristina și Alex Donovici, ilustrată de Annabella Orosz. Creatorii fenomenului online povestilecristinei.ro au revenit cu o carte de povești de iarnă cu personaje aparte: fulgi de nea care visează să se topească în palma unui copil, îngeri salvați din zăpadă de fetițe, copii plecați în căutarea lui Moș Nicolae, elfi care ne dăruiesc Crăciunul.

 

Al doilea loc a fost ocupat de către cea mai nouă carte de memorii de la Curtea Veche Publishing: „Ultima vară în Bretania” de Ada d’Albon, actriță româncă de teatru stabilită la Paris, nepoată a lui Mihail Sadoveanu, fondatoarea Théâtre de l’Orme. Un volum care parcurge istoria personală a autoarei, din casa anilor fericiți, cu cascadele de flori, din fostul cartier Uranus și până în balconul cât o gheretă din Paris, îngropat și el în flori, unde, sub o tufă de crizanteme galbene, așteaptă urnele cu cenușa fără țară a părinților.

 

Pe cel de-al treilea loc s-a aflat cel de-al doilea volum de iarnă din colecția Poveștile Cristinei: „Țup, salvatoarea iernii” de Alex Donovici, cu ilustrații de Stela Damaschin-Popa. Aceasta este continuarea seriei Țup în care simpatica ciocârlie salvează pădurea și aduce iarna, alături de un melc cu cochilia plină de cărți și o bufniță vegetariană.

 

Locul al patrulea l-a ocupat unul dintre cele mai noi titluri de Nassim Nicholas Taleb: „Când pielea ta e în joc. Asimetrii ascunse în viața de zi cu zi”. Trecând prin cam toată istoria omenirii, citând cu fler atât din Părinții Bisericii, cât și din Nietzsche și Popper, din Seneca și Donald Trump, Taleb ne arată că asumarea riscurilor și implicarea curajoasă în viața de zi cu zi, dar și în probleme care depășesc sfera propriei locuințe sau a interesului propriu sunt atribute esențiale ale eroilor și, în general, ale tuturor celor care și-au găsit sensul vieții.

 

Iar pe locul al cincilea s-a aflat cel mai nou titlu de gastronomie de la Curtea Veche – „Duminica la prânz” de Laura Laurențiu, cunoscută pentru blogul culinar lauralaurentiu.ro. Un volum de rețete ce se diferențiază nu doar prin tehnicile moderne și ușor de aplicat în orice bucătărie ci și prin coagularea rețetelor în simple dar creative meniuri de prânz pentru întreaga familie.

 

Cu peste 1000 de titluri disponibile la acest târg în standul Curtea Veche Publishing și cei mai îndrăgiți autori, a fost încă o ediția de succes pentru una dintre cele mai mari edituri din România.

 

Partener monitorizare presă: Klarmedia

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here