București, 29 octombrie 2018. Marea companie aeriană americană colaborează cu Amadeus și cu alți parteneri de program pentru a atinge noi culmi de progres prin intermediul NDC (New Distribution Capability).

American Airlines colaborează cu Amadeus prin aderarea la programul NDC-X. Acest program este o colaborare a mai multor jucători din industrie pentru a aduce beneficiile oferite de NDC călătorilor prin intermediul platformelor Amadeus.

Prin intermediul programului, American Airlines și Amadeus urmăresc să se asigure că tot conținutul NDC este ușor de accesat și comparat, astfel încât toți jucătorii din industrie să poată servi călătorii în mod eficient. Acest pas reprezintă o evoluție naturală a parteneriatului lor, deoarece cele două companii lucrează împreună la NDC timp de mai mulți ani, inclusiv prin oferirea produselor companiei aeriene pentru abonații Amadeus.

”Tehnologia NDC aduce același conținut și oferte de produse de calitate aflate la dispoziția clienților direcți pe AA.com, precum și pentru companiile de turism și clienții acestora,” spune Alison Taylor, SVP Global Sales and Distribution la American Airlines. ”Programul NDC-X de la Amadeus reprezintă o mare oportunitate de a lucra cu lideri din întreaga industrie a turismului pentru a aduce conținutul NDC al American Airlines la Amadeus. Este interesant să colaborezi cu Amadeus, un partener pe termen lung, pe acest proiect strategic pentru a duce NDC la nivelul următor.”

”Includerea oficială a American Airlines în programul nostru NDC-X reprezintă încă o bornă importantă, pe măsură ce mulți lideri din industrie se alătură inițiativei pentru a transforma NDC în realitate,” spune Gianni Pisanello, vicepreședinte al programului NDC-X, Amadeus. ”Prin programul nostru, colaborăm cu American Airlines și partenerii săi, precum și cu agențiile de turism pentru a permite un flux complet de lucru utilizând standardul IATA NDC. Avem un viitor aglomerat din moment ce lucrăm la extinderea la nivelul întregii industrii.”

Programul dedicat al Amadeus unește toate inițiativele NDC din cadrul companiei – ca furnizor de tehnologie IT și ca agregator – pentru a determina adoptarea NDC în întreaga industrie.

Note pentru editori

Despre Amadeus

Amadeus este lider în furnizarea de soluții de tehnologie și de distribuție pentru industria de turism. Grupurile de clienți includ furnizori de turism (de exemplu, companii aeriene, hoteluri, operatori de transport feroviar, linii de feribot, etc.), vânzători din turism (agenții de turism și site-uri specializate) și clienți finali (corporații și companii de management al turismului).

Grupul Amadeus are în jur de 15.000 de angajați la nivel global, în sediile centrale din Madrid (sediul central corporativ), Nisa (dezvoltare) și Erding (operațiuni), precum și în cele 70 de reprezentanțe Amadeus la nivel global.

Amadeus este listată la Bursa de Valori Spaniolă, sub simbolul „AMS.MC” și este o componentă a indicelui IBEX 35.

Pentru a afla mai multe despre Amadeus, vă rugăm să vizitați www.amadeus.com  și www.amadeus.com/blog  pentru mai multe detalii despre industria de turism.