Start-up-ul american Larq a creat prima sticla cu auto-curatare, reutilizabila din lume, care utilizeaza raze ultraviolete (UV) pentru a purifica atat apa, cat si sticla in sine.

Sticla Larq utilizeaza tehnologia patentata UV-C cu LED-uri pentru a purifica apa si suprafetele interioare ale sticlei de apa, pentru eliminarea bacteriilor si a virusilor, printr-o reactie fotochimica.

Pentru a purifica apa, consumatorii apasa un buton aflat pe sticla. Totodata, sticla are, de asemenea, un mod de auto-curatare care se activeaza la fiecare doua ore.

Larq a creat acest nou recipient pentru a satisface simultan cererea consumatorilor de apa curata si pentru a reduce utilizarea materialelor plastice de unica folosinta.

Justin Wang, co-fondatorul lui Larq, a declarat:

Stim ca sticlele murdare si posibilitatea de a avea apa pura sunt cele doua puncte nevralgice care afecteaza adoptarea de catre consumatori a sticlelor reutilizabile. Tehnologia patentata LARQ UV-C este integrata intr-un produs frumos conceput, care ofera apa pura dintr-o sticla cu auto-curatare si se adreseaza direct acestor constrangeri.

Dr. David Weber, profesor de medicina la UNC a adaugat:

Utilizarea razelor UV s-a dovedit a fi o metoda sigura si eficienta pentru dezinfectarea apei. Razele UV sunt prietenoase cu mediul, nu lasa reziduuri si sunt microbicide – ucid efectiv microbii.

Sticla Larq este acum disponibila pentru cumparare in cinci culori, cu un pret de vanzare recomandat de 95 USD.

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here