Chișinău, 2octombrie 2018 – Compania Civil Aviation Group SRL a fost declarată câștigătoarea procesului de privatizare a companiei  aerianenaționale a Republicii Moldova, Air Moldova.

 

Civil Aviation Group SRL este formată din compania aeriană românească Blue Air, alături de un grup de investitori din Republica Moldova,și a oferit pentru privatizarea Air Moldova prețul de 50 de milioane de lei moldovenești, preluând totodată și obligația datoriilor de circa 1,2miliarde de lei moldovenești.

 

Acest parteneriat aduce la aceeași masă experiența internațională a unei companii moderne de succes cu resursele financiare necesare a fi investite pentru dezvoltarea Air Moldova.

 

“Suntem mândri că Air Moldova a intrat în marea familie Blue Air și ne bucurăm să fim aici, în anulCentenarului. Succesul Blue Air la nivel internațional ne oferă prilejul de acontribui cu experiența noastră la viitorul Air Moldova. Ducem mai departe numele companiei cu încrederea  că va deveni mândria tuturor moldovenilor și prima opțiune de călătorie a acestora. Nu în ultimul rând, această dezvoltare va duce beneficii și pentru piața de muncă locală, pentru turism și, la modul general, pentru comunitate”, a declarat Marius Puiu, directorul general Blue Air.

 

Noul acționariat precizează că menține actualul program de zbor al Air Moldova, iar prioritatea este recâștigarea încrederii clienților pentru ameliorarea performanțelor comerciale.Civil Aviation Group SRL se angajează să transforme Air Moldova într-o linie aeriană modernă de succes, cu o echipă puternică și bine pregătită, care să ofere pasagerilor servicii la cele mai înalte standarde.

 

Accesul la tehnologie IT de ultimă generație, dezvoltarea infrastructurii și modernizare flotei, alături de experiența în industria aviatică a operatorului român vor deschide noi orizonturi pentru Air Moldova și vor crea premisele dezvoltării sustenabile, oferind noi oportunitățipentru tineri, să descopere cariera într-una dintre cele mai dinamice industrii.

 

 

 

Despre Blue Air

CompaniaBlue Air, asociată în cadrul Civil Aviation Group, estemembră IATA și are un record impecabilînsiguranțazborului. Este ceamai mare companieaerianăromâneascădupănumărul de pasageritransportați, avândpânăînprezentpeste 21 de milioane de pasageritransportați. Trendul de dezvoltarea s-a menținutși înanul 2017, când la bordulaeronavelor Blue Air au călătoritpeste 5 milioane de pasageriîn 16 ț

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here