Unul dintre cei mai apreciați psihoterapeuți și experți în relații de cuplu din lume, Esther Perel, autoarea volumelor „Regândirea infidelității” și „Inteligența erotică” de la Curtea Veche Publishing, revine în România în cadrul Festivalului UNFINISHED (27-30 septembrie 2018). Evenimentul, organizat de către EIDOS Foundation, este deja SOLD-OUT! Întâlnirea cu autoarea va fi urmată de o sesiune de autografe pentru participanții la Festivalul care reunește peste 30 de lideri internaționali și personalități ale societății civile.

 

Esther Perel este una dintre cele mai mari experte relaționale ale zilelor noastre. Vorbește fluent nouă limbi, se numără printre terapeuții de top ai New York-ului, iar discursurile sale TED au devenit într-un timp foarte scurt printre cele mai vizionate la nivel mondial, însumând până în prezent peste 22 milioane de vizualizări. În cei aproape 30 de ani de carieră şi-a dedicat pasiunea şi ingeniozitatea salvării cuplurilor care se confruntă cu probleme în viaţa intimă şi care au uitat ce este pasiunea.

 

Bestsellerul său „Inteligența Erotică: Reconcilierea vieții erotice cu viața de familie”, tradus în peste 25 de limbi și publicat în română de Curtea Veche Publishing, abordează diversitatea problemelor care pot apărea în cadrul vieții sexuale a unui cuplu, de la dispariția acesteia, în urma nașterii unui copil, până la rutină, plictiseală și infidelitate. O autoarea vizionară și îndrăzneață care are puterea de a ne schimba radical perspectiva asupra cuvântului „sex” și care ne atrage atenția că dragostea sigură și confortabilă poate intra în conflict cu pasiunea și că viața sexuală este mult mai complexă decât credem.

 

Cel mai recent volum al său „Regândirea infidelităţii. O analiză a relațiilor de cuplu” oferă răspunsurile cele mai neașteptate la cele mai problematice întrebări legate de căsnicie și fidelitate: Ce îi determină pe oameni să calce strâmb, uneori chiar și atunci când au o căsnicie fericită? De ce doare atât de mult trădarea? Ce înseamnă, de fapt, infidelitatea? Ce așteptări avem în clipa în care ne căsătorim? Dar atunci când trădăm încrederea celui de lângă noi? Există oare căsnicii ferite pe vecie de teribilul spectru al adulterului? Poate o relație extraconjugală să salveze o căsnicie? Această carte surprinde multiplele fațete ale relațiilor interumane, analizând cu neașteptat de multă îngăduință și meticulozitate atitudini personale și culturale privind căsnicia, dorința, datoria față de familie și împlinirea personală, fără a ne vinde iluzii și totodată punându-ne față-în-față cu realizarea că uneori realitatea e în contradicție cu ceea ce considerăm moral.

 

Conferința autoarei va fi susținută în cadrul UNIFINISHED Festival (27-30 septembrie), aflat la a doua ediție și având ca temă  „inspirația, dincolo de granița dintre discipline​.” UNFINISHED este în primul rând o experiență cu perpetuă evoluție, parte festival, parte conferință, expoziție, dar și – mai important – o trăire latentă în fiecare participant, scânteia care inspiră umanitatea. Toți invitații sunt atât oaspeți, dar și contribuitori, prin propria imaginație, ai comunității UNFINISHED. Pe lângă Esther Perel se mai numără și următoarele nume: Aja Monet​ (poet și activist), Farah Nayeri​ (corespondent cultural al New York Times în Europa), Archie Lee Coates ​și Jeffrey Franklin​ (parteneri PlayLab și fondatori + Pool), Iulian Stanciu​ (CEO eMAG), Andrew Herzog​ (designer multidisciplinar și co-fondatorul HAWRAF), Barbara Soalheiro​ (fondatorul MESA), Kimberley Motley​ (avocat pe drepturile omului) și mulți alții.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here