La 36 de ani, Iustin Paraschiv este unul dintre cele mai prolifice nume din industria carnii din Romania. A inceput sa lucreze de tanar, de la doar 18 ani, in afacerea de familie, apoi si-a creat un imperiu, cu numeroase afaceri profitabile.

 

La putin dupa 28 de ani, acesta primea si titlul de “Cel mai tanar antreprenor” din Romania, ca urmare a viziunii sale obiective asupra  industriei carnii din Romania, dar si a experientei cumulate in afacerea de familie.

 

 

Cum si-a inceput Iustin Paraschiv traiectoria in mediul de afaceri?

 

Avea 18 ani cand a inceput sa isi ajute parintii cu afacerea de familie pe care o detineau, implicandu-se activ asupra problemelor cu care parintii se confruntau – procurarea materiei prime.

 

Iustin Paraschiv a gasit solutia in importurile de carne, iar dupa ce s-a familiarizat cu legislatia pentru acestea si-a deschis si primul business – Carmistin. Dupa doar 1 an de la infiintare, Iustin Paraschiv facea si primul milion de euro.

 

In 2006, Iustin Paraschiv a continuat investitiile si a preluat Avicola Oltchim, pentru 6 milioane de euro. Afacerea a inceput cu stangul, mai ales pentru ca vechii angajati si-au dat demisia, Insa Iustin Paraschiv a continuat sa investeasca sute de mii de euro in tehnologie si training-uri pentru noii muncitori.

 

La putin timp dupa preluarea Avicola Oltchim, Iustin Paraschiv a dezvoltat Pajo Holding, ce reuneste diviziile de cultivare a terenurilor, cresterea taurinelor, o fabrica de furaje la Ramnicu Valcea si exportul de animale vii.

 

Dupa preluarea Avicola Oltchim, Paraschiv a creat un grup de firme –  Pajo Holding – , ce reuneste diviziile de cultivare a terenurilor, cresterea taurinelor, o fabrica de furaje la Ramnicu Valcea si exportul de animale vii.

 

La 36 de ani, grupul de firme Carmistin este compus acum din firmele Carmistin International, Avicarvil Farm, Avirom Plus, Avicarvil Procurment, Pajo Holding, Avicarvil, Pajo Agriculture, Porcellino Grasso si Agrikilti, producand anual peste 20.000 de tone de carne de pui, 250.000 de porci si 10.000 de vite in viu in cele 18 ferme specializate.

 

Iar la sfarsitul anului 2017, Iustin Paraschiv a mai incheiat o tranzactie de 4,4 mil. Euro, pentru achizitionarea  Avi Instant, fosta companie Avicola Targu Jiu. Pana la sfarsitul acestui an, omul de afaceri planuieste sa investeasca peste 20 de milioane de euro pentru redeschiderea primelor ferme, precum si modernizarea platformelor.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here