Viata moderna, aglomeratia si agitatia ne fac tot mai atenti in ceea ce priveste administrarea timpului. Si daca mersul la birou cu masina este o corvoada, dat fiind aglomeratia din Capitala, o buna idee de achizitie este o bicicleta. Iar daca vrei sa ajungi fresh la destinatie, poti opta oricand pentru o bicicleta electrica de la MonkeyBoard, magazinul online care te ajuta sa infrunti jungla urbana.

 

Daca pedalatul este demult o moda in Romania, astazi in tendinte sunt si bicicletele electrice, care iti ofera satisfactii de ordin fizic (te ajuta sa slabesti si sa iti tonifiezi musculatura), financiar si din punct de vedere al timpului pentru ca nu va mai trebui sa cauti locuri de parcare.

 

 

Ce trebuie sa stii despre bicicletele electrice?

Bicicletele electrice vin cu un acumulator, care iti permite sa te deplasezi mai repede, fara nevoia de a pedala. Insa aceasta caracteristica vine si cun pret mai piperat, insa curand vei realiza ca investitia facuta se va amortiza rapid.

 

Desi arata ca un model traditional, bicicletele electrice se disting prin doua componente suplimentare:

  • motorul electric, cu rolul de a pune bicicleta in miscare, cu o putere maxima de de 250 W (aproximativ 0.3 CP), care poate atinge pana la 25km/ora
  • acumulatorul Li-Ion, care alimenteaza motorul cu energie, este detasabil si poate fi incarcat cu usurinta.

 

Autonomia si viteza maxima a unei biciclete electrice variaza de la un model la altul, dar cele mai accesibile modele asigura o alimentare de circa 25 de kilometri cu un acumulator incarcat si o viteza maxima de 20-25 km/h.

 

Astfel, pe distante scurte te poti baza mai mult pe motorul electric, insa daca trebuie să parcurgi peste 10 km este indicat sa pedalezi simultan, atat pentru a ajunge mai repede la destinatie, cat si pentru a avea o autonomie mai buna.

 

Dincolo de aceste caracteristici, achizitia de biciclete electrice vine si cu o serie de avantaje:

 

  • parcurgi distante mai mari, fara sa obosesti – peste 20 de kilometri, fiind varianta ideala pentru persoanele care nu pun accent pe experienta pedalarii, ci pe eficienta drumului in sine;
  • costuri mai mici decat in cazul unei masini – nu mai trebuie sa platesti impozit, RCA, combustibil, iar pretul incarcarii acumulatorului unei biciclete electrice este chiar mai mic decat cel al unui abonament lunar de transport in comun;
  • nu exista reglementari – bicicletele electrice pot fi conduse la fel ca cele obisnuite: fara inmatriculare, doar sa respecti Codul Rutier;
  • eficienta – mult mai mare decat a unei biciclete traditionale;
  • designul modern si unic, care impresioneaza pe oricine;
  • este nature friendly – 0 emisii de CO2;
  • bicicleta electrica vine cu o consola ce arata: viteza de deplasare, nivelul bateriei, kilometrii parcursi, treptele de putere ale motorului etc.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here