Cele mai frumoase plaje din Mallorca asigură an de an popularitatea uriașă a acestei insule mediteraneene, în care soarele strălucește deopotrivă pe coastele spectaculoase scăldate de ape de azur, pe dealurile pline de plantații de măslini și în munții solitari, ce oferă peisaje fabuloase. În acest cadru solar, petrecerea unei vacanțe nu poate fi decât desăvârșită.

1

1

Petrece timp pe cele mai frumoase plaje din Mallorca și bucură-te din plin de trăsăturile speciale ale fiecăreia dintre ele, într-un sejur pe faimoasa insulă spaniolă care cheamă continuu călătorii aflați într-un travel mood de relaxare. Lasă-te sedus de atmosfera liniștită de pe litoral și fă incursiuni în interiorul insulei, acolo unde te așteaptă experințe idilice în satele fermecătoare dintre dealuri, cu ale lor conace și fincas (ferme) transformate acum în superbe case de vacanță, adevărate refugii în mijlocul unor priveliști impresionante.

Înapoi la cele mai frumoase plaje din Mallorca , descoperă-le pe rând și alege-le doar pe acelea care răspund nevoilor tale, fie că vrei să-ți petreci ceva timp pe cele mai populare, fie că vrei să te bucuri de soare alături de copii, pe cele adecvate pentru familii, sau că îți dorești să te rupi de lume, răpit de frumusețea celor izolate.

Cele mai populare plaje din Mallorca

Dacă vrei să îmbini relaxarea la soare cu vibe-ul estival al insulei, alături de alți călători, atunci mica plaja Illetas (sud), cu cele două cluburi ale sale, este o alegere perfectă. Pentru sporturi nautice și o atmosferă specifică unui port plin de ambarcațiuni superbe, ies în evidență plajele din Puerto Pollensa (nord). Lunga și frumoasa plajă Playa de Palma, dar și Playa de Muro (nord), cu resorturile sale sofisticate, nu trebuie trecute cu vederea, în timp ce Cala Mesquida, dintr-un golf bătut mereu de vânturi, este cea mai populară printre surferi.

Cele mai frumoase plaje din Mallorca pentru vacanțele alături de copii

În orice colț al insulei te-ai afla, găsești o mulțime de plaje minunate pentru a te bucura de soare și de mare împreună cu cei mici. În sud, ies în evidență Camp de Mar, cu nisipul ei fin și cu apa liniștită, lipsită de valuri, Santa Ponsa, cu sporturi nautice și palmieri ce asigură porțiuni de umbră atât de necesare, și Portal Vells, cu nisipurile sale fermecătoare, cu multitudinea de peșteri din apropiere și cu iahturile din larg. În est, Cala Millor este apreciată pentru promenada plină de restaurante și cafenele și pentru apele calme, de mică adâncime, perfecte pentru cei mici. Iar dacă ajungi în nordul insulei, poți alege între imensa Playa de Alcudia, poate cea mai populară în rândul familiilor cu copii, și plajele din Cala San Vincente.

Plaje izolate și golfuri stâncoase incredibile

Atunci când ești în căutarea unei plaje virgine, care să-ți asigure refugiul perfect, departe de agitație, Mallorca nu dezamăgește nici la acest capitol. Son Serra de Marina este perfectă pentru a practica, alături de puțini alții, kite surfing și windsurfing, când nu te relaxezi pe dunele sale naturale de nisip, în timp ce, în nord-vest, Cala Tuent te încântă cu oportunitatea de a face snorkeling într-un golf spectaculos, între versanții împăduriți ai munților Tramuntana. În est, Cala Torta, Estreta și Mitjana sunt cu atât mai atractive cu cât este mai greu de ajuns la ele, iar plajele Es Trenc, din sud, și Cala Varques din est, sunt pur și simplu fermecătoare, departe de resorturi și de alte facilități estivale. Iar atunci când vrei să te lași pradă unei frumuseți dramatice, trebuie să ajungi pe plajele din golfurile stâncoase, cum ar fi Cala Formentor, Cala Llamp, Cala Estellencs și Cala Mondrago.

Alte motive pentru a petrece o vacanță memorabilă în Palma Mallorca

Lăsând la o parte plajele, o vacanță în Palma de Mallorca  este cu atât mai fascinantă cu cât interiorul insulei te cheamă într-un cadru natural splendid, cu peisaje uluitoare. Pierdut în drumeții printre dealurile ce protejează așezări rurale pitorești, descoperi tradiții și obiceiuri care nu se lasă uitate și o gastronomie mediteraneeană care îți răsfață în permanență simțurile, în compania celor mai bune vinuri din regiune. Există viață pe insulă și dincolo de cele mai frumoase plaje din Mallorca!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here