Probleme cu adolescentul de acasă? Nicio grijă! Mirela Retegan, “antrenoarea părinților” și cunoscuta fondatoare a Găștii Zurli, alături de jurnalista Liviana Tane, lansează la Curtea Veche Publishing primul ghid autohton pentru părinții greu încercați de transformarea relației cu copilul lor în drumul spre maturizare. „Fii de partea mea – mic tratat de suportare a hormonilor la adolescenți” este o comoară născută din experiențele de viață a două mame și va fi lansată vineri, 8 iunie 2018, la finalul spectacolului cu același nume de la Teatrul Nottara ce va avea loc începând cu ora 19.00.

 

Alături de cele două autoare vor fi și Gáspár György, care a semnat prefața cărții, și Iren Arsene, directoare Curtea Veche Publishing.

 

„Fii de partea mea! Mic tratat de suportare a hormonilor la adolescenți” nu e scrisă de cercetători, dar e rezultatul unor experimente complexe. Nu pune probleme, dar oferă răspunsuri.

 

Pentru părintele care încă se enervează în fața ușii închise a camerei în care copilul își ascunde universul și își cere răspicat dreptul la intimitate, cartea este un bilet de călătorie în timp. Respiră adânc și amintește-ți de tine la vârsta pe care o are azi copilul tău.

 

Pentru adolescentul care alege să tacă atunci când părintele îi pune întrebări (nu există vreun adolescent care să nu fie convins că adulteza este cea mai grea limbă de pe planetă, pe care n-o s-o vorbească niciodată pentru că, firește, el n-o să fie așa când o să fie mare!), cartea este un dicționar.

 

Pentru toți ceilalți, cartea este o cerere de prietenie. Pentru că indiferent dacă te regăsești într-o categorie sau în cealaltă, cu siguranță ești parte din lumea adolescenților. Fără să știi, fără să vrei sau fără să fii mereu conștient de asta, devii model, influențezi decizii, schimbi vieți.

 

Mirela Retegan este o voce puternică a generației sale. Își recunoaște imperfecțiunile și povestește cu umor și sinceritate maximă despre cum i s-a schimbat viața când Maya, fata ei, a devenit adolescentă. Experiența, optimismul, relaxarea și inteligența emoțională au transformat-o pe Mirela Retegan într-un lider în materie de educație non formală. Ea răspunde firesc întrebărilor pe care și le pun părinții adolescenților de azi și vorbește onest despre perioada atât de complicată în relația copil-părinte.  La Curtea Veche Publishing, este autoarea volumului “Astăzi este despre astăzi”.

 

Liviana Tane este jurnalistă, susține schimbarea prin educația practică și îi încurajează pe tineri să își descopere și să își dezvolte pasiunile cu ajutorul unui proiect de consiliere și orientare în carieră pentru liceeni. Jurnalist cu 15 ani de experiență în televiziune, crede că viața fără comunicare nu e posibilă și că cea mai mare calitate a unui om de comunicare este să știe să asculte.

 

Cartea „Fii de partea mea!” este disponibila pe site-ul www.curteaveche.ro și în librăriile din toată țara la prețul de 32 de lei.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here