ELKO Romania, companie membră a grupului ELKO, specializată în distribuția unei game largi de echipamente și soluții IT, organizează roadshow-ul ”Safe City” dedicat soluțiilor de securitate inteligente pentru orașe mai sigure. Seria de evenimente se va desfășura în perioada 5 iunie – 10 iulie după programul: 5 iunie la Cluj, 12 iunie la Iași, 3 iulie la Brașov, 10 iulie la Constanța.

Conform studiilor, până în anul 2050, peste 80% din populația țărilor dezvoltate se așteaptă să locuiască în orașe. Astfel, crearea de orașe inteligente are rolul de a permite o tranziție lină spre urbanizare, iar acest proces este așteptat să genereze la nivel mondial oportunități de afaceri evaluate la peste 2 trilioane de dolari până în 2025.

În acord cu această tendință, și în România, administrațiile și autoritățile locale au început să caute activ modalități inovatoare de a utiliza tehnologiile de ultimă generație pentru a combate criminalitatea, a îmbunătăți traficul urban și iluminatul stradal sau pentru a îmbunătăți calitatea aerului și a reduce nivelul de zgomot.

Toate aceste oportunități fac subiectul prezentărilor și sesiunilor interactive în cadrul evenimentelor ELKO, în agenda fiind incluse soluții de tipul: City surveillance, Smart Search, Public addressing, Digital signage, Perimetral security, Control access, Critical infrastructure security, Intelligent lighting & EV Chargers sau Environment monitoring.

Alături de parteneriatul cu Axis Communications, care oferă un portofoliu generos de echipamente ce combină tehnologia camerelor IP cu detectoarele de mișcare, tehnologie radar, tehnologie laser sau chiar soluții de detecție termică, în cadrul demonstrațiilor și al prezentărilor sunt incluse tehnologii de la: Allied Telesis, Metrici, Milestone, Eaton, 2N, ATEN, Vestel, QNAP, Seagate, Western Digital, Sieza, Optex, CommScope, Kingston.

ELKO Romania se implică în distribuirea și promovarea unei game vaste de echipamente și soluții de securitate, care sunt folosite de obicei ca și componente ale soluțiilor și sistemelor de securitate integrate. Roadshow-ul pune în valoare soluțiile din domeniul supravegherii și securității orașelor, iar participanții din cele patru mari orașe pot afla informații valoroase despre produsele și soluțiile dedicate unor orașe mai sigure.

Camerele de supraveghere video AXIS sunt renumite la nivel mondial pentru calitatea, performanțele și totodată diversitatea lor, care le recomandă practic pentru instalări în orice mediu și pentru monitorizarea oricărui tip de obiectiv, diferențiindu-se în special în domeniul Safe Cities, unde proiectele la nivel local, dar mai ales cele la nivel internațional pun accentul pe calitatea datelor culese. În cadrul ELKO Safe City Roadshow, reprezentanții Axis Communications propun o serie de soluții de adresare publică și soluții audio inteligente.

În cadrul seriei de evenimente, Allied Telesis prezintă Envigilant – o singură platformă pentru a valorifica toate datele, Eaton va pune accentul pe disponibilitatea și funcționarea continuă pentru procesele critice și sistemele electrice. Seagate propune soluții de securitate complete pe tot parcursul ciclului de viață al produsului, iar de la OPTEX sunt prezentate soluțiile de detecție sensibilă, care asigură o reducere semnificativă a numărului de alarme. De la Vestel vor fi prezentate soluții audio-video pentru centre operaționale, prin dezvoltarea conceptului de Internet of Things. Conectivitatea pentru infrastructuri critice este subiectul susținut de CommScope, iar Metrici propune soluții de administrare inteligentă a parcărilor. Întrucât întotdeauna stocarea și replicarea necesită o atenție deosebită, QNAP & WD au în vedere și acest aspect, pentru a fi abordat atât în mod sigur, cât și conform cu toate reglementările în vigoare. Kingston va adresa tema criptării datelor, de la necesitate la o caracteristică obligatorie în lumea de astăzi.

La roadshow participă reprezentanți de vânzări ai departamentelor comerciale și de proiecte din cadrul firmelor partenere ELKO, integratori de soluții, accesul fiind permis pe baza înregistrării prealabile.

Despre Grupul ELKO și ELKO Romania

Grupul ELKO este unul dintre cei mai mari distribuitori de produse și soluții IT din regiune, reprezentând 210 de producători și oferind o gamă largă de produse și servicii către mai mult de 7700 de companii, producători de calculatoare, retaileri, integratori de sisteme din 30 de țări în Europa și Asia Centrală. Cifra de afaceri a grupului în 2017 s-a ridicat la 1.593 de milioane USD.

ELKO Romania face parte din Grupul ELKO și este specializată în distribuția unei game largi de echipamente și soluții IT: soluții mobile, componente, soluții de infrastructură IT și de stocare, soluții de supraveghere video, echipamente industriale, software, periferice. Compania comercializează produsele din portofoliu exclusiv prin intermediul partenerilor săi, companii revânzătoare (reselleri, retaileri, e-taileri, companii care proiectează, instalează și revând soluții IT, sisteme de comunicații și supraveghere video), adresând toate canalele de distribuție IT & Telecom.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here