Casele de amanet sunt cunoscute inca din perioada antica, ele fiind primele institutii de credit inregistrate. „The House of Lombard” din Europa detinea o retea de case de amanet spre sfarsitul evului mediu, simbolul casei fiind unul asociat cu industria amanetului si anume trei bile aurii. Odata cu aparitia colonistilor, casele de amanet s-au extins si in America, iar la inceputul secolului trecut, amanetul reprezenta o sursa principala pentru creditele de consum.

Casele de amanet au existat chiar si in perioada Imperiilor Antice romane si grecesti, legea cu privire la casele de amanet fiind un derivat din jurisprudenta romana. Modelul de business al caselor de amanet a existat si in China, acum 3000 de ani, el nefiind prea diferit de ceea ce vedem in ziua de azi. Casele de amanet au reprezentat o principala sursa de creditare pentru persoanele care aveau nevoie de diverse sume de bani. Ele le ofereau oamenilor posibilitatea de a-si amaneta bunurile, in schimbul unei sume de bani oferite in functie de bunul amanetat. Popularitatea caselor de amanet a crescut foarte mult, ele reprezentand in ziua de azi o sursa alternativa de creditare foarte indragita de oameni. Intreprinzatorii si persoanele fizice apeleaza la aceste servicii deoarece le oferita ocazia de a accesa un imprumut rapid, fara sa se loveasca de birocratia caracteristica institutiilor bancare. Imprumutul cu garantie prin casele de amanet reprezinta o metoda la indemana de a face rapid rost de banii necesari, atat in tara noastra cat si in strainatate.

Unele statistici estimeaza faptul ca in perioada 1988-1998 au aparut in Statele Unite peste 14000 de case de amanet, 4 dintre acestea fiind inscrise chiar la bursa americana din Nasdaq. Casele de amanet sunt populare datorita obiectelor pretioase vandute la un pret foarte mic, dar si datorita avantajului de care persoanele beneficiaza atunci cand se decid sa isi amaneteze bunurile pentru a obtine un credit. O casa de amanet foarte cunoscuta este Tezaur, ea oferind creditul pe loc. Compania ofera servicii nonbancare la cele mai inalte standarde, in concordanta cu nevoile pe care le au clientii. Echipa de experti a acestei companii este intotdeauna pregatita sa va ofere niste servicii de calitate si sa vina in intampinarea tuturor nevoilor voastre. Bunurile clientilor vor fi pastrate intr-o deplina siguranta pana in momentul expirarii contractului, iar un alt aspect pe care trebuie sa-l mai sitit cu privire la aceasta companie este ca ea isi adapteaza serviciile in functie de cerintele voastre.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here