La sfarsitul lunii octombrie, Asociatia pentru Democratie, Educatie si Reconstructie „Om intre Oameni” a organizat dezbaterea „Start-Up Nation 2017”. La eveniment au participat oficiali guvernamentali din Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat (MMACA), reprezentanti ai unor camere de comert, organizatii patronale si profesionale, firme de consultanta, alaturi de oameni de afaceri, aplicanti in program sau care intentioneaza sa aplice pe aceasta linie bugetara.

Principalele subiecte abordate au vizat: perspectivele programului Start-Up Nation, beneficii, provocări, premisele deblocării creditării pentru IMM-uri și importanta formarii profesionale și a educației antreprenoriale.

Cu acest prilej, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, a subliniat importanta promovarii, inclusiv in domeniul economic, a unei elite autentice, capabile sa identifice corect prioritatile si pornind de la acestea, sa construiasca durabil. In opinia presedintelui CCIB, aceasta elita trebuie sa fie prezenta in competitii, nu cei defavorizati. In ceea ce priveste proiectele finantate prin programe de tipul Start-Up Nation acestea trebuie sa aiba la baza studii de eficienta, dar si de piata, nu justificari. Prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a punctat disponibilitatea Camerei bucurestene de a organiza evenimente de promovare a unor proiecte si de identificare de parteneri pentru consortii. Un alt aspect abordat de presedintele CCIB a fost educatia antreprenoriala, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu apreciind ca aceasta trebuie sa se faca coerent, inclusiv la nivel universitar, prin programe de masterat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here