Expertii se asteapta ca productia de carne de porc sa creasca cu aproape 2% la nivel mondial in anul care vine, ajungand astfel la 113,1 milioane de tone. Prognoza se bazeaza pe cresterile productiei din China si din Statele Unite, potrivit celui mai recent raport al „Livestock & Poultry: World Markets & Trade”.

Productia in Rusia, Filipine si Mexic va prezenta un impuls datorita unei cereri robuste a consumului de carne de porc.

Ca urmare a unei stagnari atat pe piata interna, cat si a exporturilor, Uniunea Europeana va fi singurul producator major care va fi nevoit sa reduca productia de carne de porc. Cand se face referire la exporturile de carne de porc la nivel mondial, analistii Departamentului american de agricultura se asteapta la o crestere de aproape 3% in 2018, determinata de cererea puternica din Mexic, Filipine si America de Sud (Argentina, Chile si Columbia).

Importatorul de top este de asteptat sa ramana China, dar analistii avertizeaza ca transporturile vor scadea pentru al doilea an consecutiv din cauza cresterii productiei interne. Uniunea Europeana va ramane cel mai mare exportator, transporturile ajungand la 2,8 milioane de tone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here