București, 17 septembrie 2021 OTP Bank România a obținut cea de-a treia majorare a plafonului de garantare a creditelor pentru firmele mici și mijlocii acordate în cadrul Programului IMM Invest România, derulat prin intermediul Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii.

 

Suma acordată OTP Bank de această dată în cadrul programului IMM Invest este în valoare de 175 milioane de lei. Demersul FNGCIMM vine după ce, anul trecut, OTP Bank a obținut de două ori suplimentarea plafonului de garantare în cadrul Programului IMM Invest, ca urmare a epuizării sumei acordate inițial.

 

”Încă de la debutul său, am promovat intens programul IMM Invest în rândul clienților noștri pentru că am înțeles beneficiile pe care le aduce mediului de afaceri și, cel mai important, ne-am reconfigurat intern și ne-am mărit echipa, astfel încât să sprijinim cât mai eficient segmentul IMM prin soluții specifice. Îmi place să cred că la baza parteneriatului cu FNGCIMM stă o încredere meritată și sunt recunoscătoare că am putut să ne unim forțele în acest scop comun de susținere a economiei. Prin această nouă suplimentare, ne continuăm misiunea, aceea de a fi solidari cu partenerii noștri”, a declarat Roxana Hidan, Director General Adjunct, Coordonator al Diviziei de Afaceri în cadrul OTP Bank România.

 

Programul IMM Invest este o soluție viabilă pentru firmele care se confruntă cu o lipsă temporară de lichidități sau care trebuie să-și adapteze planurile de business la evoluția particulară a mediului de afaceri.

 

Pentru OTP Bank, IMM Invest reprezintă un procent semnificativ din împrumuturile totale acordate companiilor mici, mijlocii și micro încă de la începutul programului.

 

Reprezentanții firmelor care doresc să beneficieze de creditele garantate de stat, cu costuri subvenționate în condițiile legii pot completa formularul special creat pe website-ul OTP Bank și vor primi asistență personalizată pentru accesarea soluțiilor de creditare prin intermediul Programului IMM Invest: https://www.otpbank.ro/ro/imm/credite/imm-invest-romania.

 

 

 

Despre OTP Bank România

 

OTP Bank România, subsidiară a OTP Group, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament şi profesionalism, OTP Bank România înțelege nevoile clienților şi contextul actual al pieţei şi este un partener de încredere în furnizarea de servicii financiare. Banca ocupă locul 9, în funcție de active, în clasamentul jucătorilor bancari din România, din decembrie 2018.

 

OTP Group are peste 70 de ani de activitate în sectorul financiar din Europa Centrală și de Est, în timp ce subsidiara din România a acumulat 16 ani de prezență de piața locală. Promovând inovația, creșterea stabilă și servicii financiare integrate, OTP Group a devenit un jucător dominant pe piața Europei Centrale și de Est și este considerat un grup bancar important chiar și la scară europeană. Comunitatea de aproximativ 36 de mii de angajați deservește zilnic aproape 16,3 milioane de clienți din 12 țări.

 

 

Pentru informații suplimentare:

Andreea Cristea

PR Specialist

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here