Libra Internet Bank sprijină IMM-urile din România în perioada COVID, prin finanțări cu garanții europene de până la 80%, în cadrul Facilității de Garantare COSME a Fondului European de Investiții

București, 02 septembrie 2020: Libra Internet Bank lansează astăzi creditele pentru finanțarea capitalului de lucru al IMM-urilor, cu garanție COSME de 80%, ca măsură suplimentară menită să sprijine companiile românești, în această perioadă. Facilitatea este cuprinsă într-un amendament special încheiat cu Fondul European de Investiții (FEI) și le este oferită clienților băncii până la 31 decembrie 2020. Totodată, începând de astăzi, banca oferă clienților IMM credite pentru susținerea investițiilor în digitalizare, cu garanție europeană de 70%, în cadrul Facilității de Garantare COSME.

“Traversăm în continuare o perioadă complicată, în care băncile au datoria să vină cu soluții. Noi, la Libra, sprijinim firmele românești să investească în tehnologie ori să își asigure nevoile de finanțare ale activității curente cu un grad foarte mare de acoperire prin garanții europene, mulțumită parteneriatului nostru de durată cu Fondul European de Investiții“, a declarat Elena Ionescu, Director Divizia Fonduri Europene, Libra Internet Bank.

Început în anul 2014, parteneriatul dintre Fondul European de Investiții și Libra Internet Bank a continuat să se dezvolte. În prezent, între cele două instituții sunt în vigoare 9 convenții de finanțare și garantare pentru mai multe categorii de beneficiari din toate industriile.

Libra Internet Bank, membră a grupului american de investiții New Century Holdings (din 2003), este una dintre cele mai dinamice bănci din România. Cu o rețea de 55 de sucursale, banca este specializată în domenii precum profesiile liberale, dezvoltatorii imobiliari, agribusiness-ul sau segmentul IMM-urilor și acordă o atenție deosebită tehnologiei moderne și parteneriatelor cu fintech-urile.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here