Cu 30 de ani de experiență dobândită la nivel internațional, Alain Van Groenendael devine Președinte și director executiv al Arval, companie specializată în leasing-ul operațional full service pentru vehicule.

Alain Van Groenendael a petrecut mare parte din cariera sa la Citibank, ocupând un spectru larg de roluri și activând în diverse locații ale băncii. Apogeul carierei sale este marcat de poziția de CEO al Consumer Bank pentru Europa de Vest și membru al Comitelului Executiv al Citigroup. Noul CEO Arval a deținut și funcția de Președinte al Diviziei de Servicii Financiare și Împrumuturi la PPR Group și CEO al Finaref.

În 2008, Alain Van Groenendael a fost numit Membru al Consiliului de Administrație și Director Adjunct al BNP Paribas Resurse Financiare Individuale. În 2015 a fost numit Președinte al Serviciilor Financiare Internaționale și Retail Banking al BNP Paribas Group. A fost unul dintre liderii dezvoltării internaționale a grupului bancar prin încheierea unor parteneriate strategice în industrii conexe cu serviciile financiare, distribuție sau automotive. De asemenea, a încurajat și transformarea digitală a companiei.

 

Din noiembrie 2017 până în iunie 2018, a fost Președinte al Opel Vauxhall Finance.

 

Pe lângă acestea, Alain Van Groenendael a fost de asemenea Vice-Președinte al ASF (Asociația Franceză a Companiilor Specializate pe Servicii Financiare) și Președinte al Eurofinas (Federația Europeană a Asociațiilor pentru Credite de Consum).

 

Alain Van Groenendael declară: “Mă alătur companiei Arval cu mare mândrie. Aș vrea să aduc mulțumiri muncii depuse de Philippe Bismut, predecesorul meu, care a arătat responsabilitate și curaj pe parcursul celor 8 ani petrecuți la conducerea Arval. Este acum responsabilitatea mea să duc mai departe soluții inovatoare și să ofer sprijin în a adapta oferta noastră la nevoile de mobilitate în continuă schimbare. Angajații Arval din 29 de țări din întreaga lume pot conta pe devotamentul meu complet în ceea ce privește succesul companiei noastre.”

 

Alain Van Groenendael este absolvent al ICHEC Brussels Management School și a obținut calificarea de Sales Engineer la Universitatea Saint-Louis din Bruxelles.

 

Numirea sa ca Președinte și CEO al Arval a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2019.

 

 

Contact:

 

Eugen Șoineanu – [email protected] – +4 0739 003 815

 

 

Despre Arval:

Fondată în 1989 și deținută în totalitate de BNP Paribas, compania Arval este specializată în leasing operațional full service pentru vehicule. Arval le oferă clienților săi – corporații mari internaționale și IMM-uri – soluții personalizate ce optimizează mobilitatea pentru angajații acestora și externalizează riscurile asociate cu administrarea unei flote.

Consultanță specializată și servicii de calitate, ambele aflate la baza promisiunii Arval față de de clienții săi, sunt livrate în fiecare dintre cele 29 de țări în care activează compania, de către 6.500 angajați. Numărul total de 1.103.835 vehicule închiriate în regim de leasing operațional reprezintă flota Arval la nivel mondial (decembrie 2017).

Arval este unul dintre membrii fondatori ai Element-Arval Global Alliance, cea mai longevivă alianță strategică în industria administrării flotelor, fiind și lider global cu 3 milioane de vehicule în 50 de țări. În cadrul BNP Paribas, Arval aparține de divizia de Retail Banking.

www.arval.com

 

 

About BNP Paribas:

BNP Paribas este una dintre băncile de top din Europa, având o rețea internațională. Este prezentă în 73 de țări, cu mai mult de 196.000 de angajați, inclusiv 149.000 în Europa. Grupul bancar deține poziții-cheie în trei domenii principale de activitate: Piețe Locale, Servicii Financiare Internaționale (ale cărei rețele de retail bancar și servicii financiare sunt acoperite de Retail Bancar și Servicii) și Banking Corporate și Instituțional, care deservește două nișe de client: corporații și investitori instituționali.

Grupul este alături de toți clienții (indivizi, consorțiile comunitare, antreprenori, IMM-uri, corporații și clienți instituționali) în realizarea proiectelor prin soluții de finanțare pe termen lung, investiții, economii și asigurări de protecție. În Europa, grupul are patru piețe locale în care activează (Belgia, Franța, Italia și Luxemburg), iar BNP Paribas Resurse Financiare Individuale este lider în împrumuturi de consum.

BNP Paribas își implementează modelul de retail-banking integrat și în țările mediteraneene, în Turcia, în Europa de Est și o rețea mare în partea de vest a Statelor Unite. În activitatea sa din zonele de Banking Instituțional și Corporate sau Servicii Financiare Internaționale, BNP Paribas se bucură de asemenea de poziții de top în Europa, o prezență puternică în cele două Americi și un business puternic și în creștere în Asia-Pacific.

www.bnpparibas.com

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here