Compania VOLT EVSE Distribution a luat ființă din dorința de a susține tranziția societății actuale către o economie verde și sustenabilă. Creată inițial cu scopul de a extinde infrastructura locală a rețelelor de stații de încărcare electrică, fondatorii business-ului au înțeles curând nevoia economică și socială de dezvoltare a surselor de energie regenerabilă și importanța lor în eficientizarea costurilor interne ale companiilor precum și contribuția acestora la crearea unui viitor sustenabil.

 

Cine sunt Adrian Săcuiu și Octavian Roșca

VOLT EVSE Distribution a pornit de la ideea comună a doi colegi de liceu: evoluția către un viitor verde. Chiar dacă acest segment a luat avânt relativ recent, trendurile arătau încă de mai bine de un deceniu că digitalizarea și eficientizarea producției de energie vor reprezenta un element semnificativ în dezvoltarea economiilor globale.

 

Adrian Săcuiu, Inginer Software, a pus bazele VOLT EVSE Distribution în 2016, dezvoltând treptat un business durabil. În doar câțiva ani, peste 100 de clienți au accesat serviciile companiei, implementând în regim privat stații de încărcare electrică. Compania VOLT a atras astfel rapid atenția celui mai cunoscut producător de stații, devenind în scurt timp partener oficial EVBox în România.

 

După un traseu profesional de succes, Octavian Roșca, Inginer Energetician, a decis să revină la visul său inițial. S-a reîntors în România după mai mulți ani și s-a alăturat companiei VOLT, continuând să dezvolte alături de Adrian ideea pornită în urmă cu 10 ani – de a contribui la tranziția României către un viitor verde.

 

 

2020 și kick-off-ul noii linii de business

2020 a reprezentat startul noii linii de business din cadrul VOLT EVSE Distribution. Electric Up s-a dovedit a fi exact acel mecanism prin care dezvoltatorii companiei să inițieze educarea pieței IMM-urilor cu privire la beneficiile pe care producția de energie în regim propriu le poate aduce atât business-ului dar și economiei.

 

În doar un an, compania a atras proiecte de 8MWp, implementând la momentul de față unul dintre cele mai mari parcuri fotovoltaice de tip rooftop din țară, cu o capacitate instalată de 5.1MWp, pentru o companie privată din zona Municipiului Cluj. Primii 1.8MWp ai proiectului demarat în august 2021 urmează a fi predați la cheie luna aceasta, urmând ca cea de-a doua etapă a parcului, de 3.3MWp, să devină operațională la mijlocul anului viitor.

 

 

Electric Up și cele 40 de dosare admise în cadrul programului

Ministerul Energiei a publicat recent lista finală a dosarelor aferente primei etape din Programul Electric Up, compania VOLT raportând un randament de 100%, toate cele 40 de dosare depuse fiind admise. Doar prin proiectele Electric Up, VOLT EVSE Distribution va livra în cursul anului 2022 sisteme fotovoltaice de peste 2.5MWp pentru partenerii săi.

 

”Noi credem în dezvoltare durabilă, indiferent de segment, de la profesional la personal. Este foarte greu să educi o piață în plină tranziție, mai ales atunci când entitățile ce dețin monopol au tendința de a fi mânate de obiective comerciale, pierzând uneori din vedere beneficiile complete pe care această schimbare le poate aduce atât clientului cât și societății. O tranziție sustenabilă poate avea loc doar prin contribuția întregii piețe. Segmentul IMM-urilor reprezintă o parte importantă din economia României. Tranziția acestor entități către calitatea de prosumator aduce beneficii majore de ambele părți – atât la nivel macro, din punct de vedere socio-economic, dar mai ales la nivel micro, companiile atingând astfel două obiective notabile: reducerea costurilor interne cu energia electrică precum și a amprentei proprii de carbon la sol”, a declarat Adrian Săcuiu.

 

Parc de 5,1MWp în construcție la Cluj. Primii 1,8MWp urmează a fi puși în funcțiune luna aceasta

Adiacent, luna aceasta compania va preda la cheie 1,8MWp, sistem fotovoltaic de tip rooftop, pentru unul din clienții săi.

 

”Prima etapă urmează a fi lansată zilele acestea, urmând ca în vara anului viitor întregul parc de 5,1MWp să devină operațional. Este primul parc de aceste dimensiuni ce beneficiază de una dintre cele mai performante tehnologii, având panouri de 540 Wp. Sistemele fotovoltaice dovedesc un potențial extrem de ridicat, fiind printre cele mai eficiente variante de producție de energie, atât prin prisma randamentului dar și al perioadei de amortizare a investiției. La o capacitate de producție medie, 1MWp construit poate fi amortizat în aproximativ 6 ani”, Octavian Roșca, Managing Partner VOLT.

 

 

Compania țintește pentru anul viitor dublarea portofoliului de proiecte precum și a numărului de dosare aprobate în următoarea etapă a programului Electric Up.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

——————————————————————————————————————————————

Volt EVSE Distribution este furnizor de soluții complete de sisteme pentru panouri fotovoltaice și stații de încărcare pentru autovehicule electrice. Parteneri oficiali: Axitec, SMA, Krannich, IBC Solar, Fronius, EVBox. Portofoliul de clienți include companii precum Bosch, Siemens, Municipalitatea Cluj Napoca, Sema Park, Savrom Mulaj, Metrom Trading, Build Corp Prefabricate, Grupul Editorial Litera, Promateris, Transformatorul SA.

 

Press contact:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here