• Noul eSprinter va fi produs în North Charleston, SC/USA, Düsseldorf, respectiv Ludwigsfelde, Germania începând cu a doua jumătate a anului 2023
  • Mercedes-Benz va investi aproximativ 50 de milioane de de euro în fiecare uzină, ca parte a strategiei de electrificare
  • Următoarea generație eSprinter va contribui la dezvoltarea unor noi piețe, cu accent pe Statele Unite ale Americii și Canada.
  • Prin următoarea generație eSprinter, Mercedes-Bens Vans implementează o nouă etapă a strategiei de electrificare, în vederea derulării planului „Lead in Electric Drive”

 

Reprezentanții angajaților și ai management-ului Mercedes-Benz au ajuns la o înțelegere ca următoarea generație eSprinter, construită pe Platforma Electrică Versatila recent dezvoltată, să fie produsă în trei locații: North Charleston, South Carolina, Düsseldorf și Ludwigsfelde, Germania. Cu o nouă platformă, anunțată la sfârșitul anului 2020, următoarea generație eSprinter vizează noi segmente de clienți și piețe, precum Statele Unite ale Americii și Canada. Mercedes-Benz investește aproximativ 350 de milioane de euro în următoarea generație eSprinter. Măsurile de conversie în fabrici și recalificare a angajaților din cadrul uzinelor sunt în proces de pregătire.

 

„Viitorul mobilității în domeniul transporturilor este electric, mai ales în ceea ce privește segmentul de livrări locale de tip “last-mile”. Ponderea autovehiculelor electrice  din portofoliul nostru se află în continuă creștere. Am aliniat strategia în mod consecvent, astfel încât să fie conformă cu pilonul nostru strategic, ‘Lead in Electric Drive’, obiectivul nostru din punct de vedere al mobilității electrice în segmentul autovehiculelor comerciale ușoare. Cu noua Platforma Electrică Versatilă, am extins oferta pentru autovehicule comerciale ușoare. Iar prin producția noii generații eSprinter în SUA și Germania, ne asigurăm că avem parte de o producție adaptată piețelor respective. În total, vom investi aproximativ 350 de milioane de euro în noua generație eSprinter.”, a declarat Marcus Breitschwerdt, Head of Mercedes-Benz Vans.

 

„Am decis să extindem producția noii generații Mercedes-Benz eSprinter în trei locații din rețeaua noastră globală de producție, astfel încât să obținem sinergii optime. Vom beneficia de propria experiență, dobândită în urma producției autovehiculelor comerciale ușoare electrice și convenționale de la uzina noastră din Düsseldorf. În viitor, vom putea să răspundem rapid cererii în continuă creștere pentru autovehicule electrice și datorită procesului flexibil și inteligent de producție, ne vom putea adapta cerințelor diferitelor piețe, mobilizând capacitățile într-un mod optim. Vom investi aproximativ 50 de milioane de euro în ajustarea producției, în fiecare dintre cele trei uzine. Vom da startul producției noului eSprinter succesiv, începând cu a doua jumătate a anului 2023.”, a menționat Dr. Ingo Ettischer, Head of Production Mercedes-Benz Vans.

 

Producția durabilă reprezintă o etapă importantă în strategia de a obține o amprentă neutră de carbon. Începând cu 2022, uzinele Mercedes-Benz de autoturisme și autovehicule comerciale ușoare vor avea o amprentă neutră de carbon din punct de vedere al producției, conform obiectivului Ambition 2039. Mercedes-Benz urmărește reducerea emisiilor generale din producția de autovehicule sau din energia folosită pentru alimentarea uzinelor. „În cadrul Mercedes-Benz Vans, ne propunem ca producția să aibă o amprentă neutră de CO2, iar începând din 2022 vom folosi doar surse de energie regenerabile în toate uzinele noastre.”, a adăugat Ingo Ettischer.

 

Generația actuală eSprinter este construită în Düsseldorf, pe aceeași linie de asamblare cu modelele Sprinter cu propulsie convențională. Acest principiu de producție a ambelor variante va fi implementat și în cazul uzinelor din Charleston și Ludwigsfelde. Astfel, va fi posibilă adaptarea la nevoile pieței într-o manieră foarte precisă. Pe lângă varianta furgon, disponibilă anterior, următoarea generație eSprinter va fi produsă și în varianta șasiu, ce poate fi adaptată pentru ambulanțe, autorulote sau autoutilitare frigorifice.

 

Despre uzine

 

Uzina Mercedes-Benz Düsseldorf va împlini 60 de ani în 2022. La sfârșitul anului 2020, aproximativ 6000 de noi angajați s-au alăturat echipei din Düsseldorf. Modelele Sprinter furgon și generația actuală eSprinter sunt produse aici.

Uzina Mercedes-Benz din Ludwigsfelde a sărbătorit 30 de ani de activitate în luna februarie a anului curent. La sfârșitul anului 2020, aproximativ 2000 de angajați au contribuit la producția modelelor Sprinter șasiu.

Uzina Mercedes-Benz din Ladson/North Charleston, SC, a fost înființată în urmă cu 15 ani, având rolul unei uzine de asamblare pentru modelele Sprinter și Metris. Ulterior scopul acesteia a fost extins, înglobând și producția part-by-part a modelelor Sprinter, începând cu 2018. La sfârșitul anului 2020, 1600 de persoane erau angajate în cadrul uzinei din Charleston.

 

Mai multe informaţii despre Mercedes-Benz Vans sunt disponibile online la: www.mercedes-benz.ro/vans/ro  și

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here