UPDATE: OMNIASIG a avansat în soluționarea dosarelor de daună avizate în urma cutremurelor

 – 180* avizări de daune primite până acum –

 

București, 24 februarie 2023

 

În completarea informațiilor transmise de OMNIASIG Vienna Insurance Group în data 15 februarie 2023, revenim cu o actualizare cu privire la soluționarea dosarelor de daună deschise în urma cutremurelor ce au avut loc pe 13 și 14 februarie 2023, cu hipocentrul în județul Gorj. Până în acest moment, OMNIASIG a primit 180* de avizări pentru daune produse la locuințe, în baza asigurărilor facultative și obligatorii de locuință. Topul județelor cu cele mai multe avizări până în acest moment sunt: Gorj (103), Hunedoara (22), Dolj (11) și Mehedinți (10).

 

Zilele cu cele mai multe avizări în baza unei asigurări de locuință obligatorii sau facultative au fost:

  • 02.2023 (47)
  • 02.2023  (30)
  • 02.2023  (21)
  • 02.2023  (20)

Aproape 90% dintre dosarele avizate au deja constatarea efectuată de către specialiștii OMNIASIG. Totodată, dintre acestea, 30 de dosare au fost deja evaluate si transmise spre aprobare plată la PAID (Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale).

 

Din totalitatea dosarelor avizate, un procent majoritar este reprezentat de dosarele deschise pentru daune încadrate pe asigurările obligatorii de locuință și sub 10% din dosare sunt deschise având daune încadrate pe polița facultativă de locuință. Dintre daunele încadrate pe polița facultativă de locuință, primele 4 dosare au fost deja plătite de OMNIASIG.

 

Menționăm că OMNIASIG are în continuare echipele formate din inspectori specializați în constatarea daunelor non-auto delegate în județele afectate de cutremure, aceștia ocupându-se cu celeritate de constatarea daunelor, având în vedere faptul că încă se avizează dosare de daună în zonă.

 

O asigurare facultativă a locuinței, în completarea asigurării obligatorii PAD, oferă o protecție completă și siguranța necesară oricărui cămin, precum și o garanție a continuității vieții familiei în cazul în care spațiul respectiv este afectat de un incident precum acesta.

* Număr de avizări daune primite până la finalul zilei de 23 februarie 2023.

OMNIASIG Vienna Insurance Group este prezentă din 1995 pe piața asigurărilor din România, menținându-se constant în topul celor mai mari și mai stabili asigurători din țară. Compania are un portofoliu de peste 100 produse de asigurare și o rețea de sucursale și agenții extinsă la nivel național. Cei peste 1.100 de angajați oferă constant clienților și partenerilor companiei serviciile de calitate care ne-au consacrat de-a lungul tuturor acestor ani. Prin apartenența la Vienna Insurance Group, OMNIASIG oferă clienților și partenerilor săi stabilitate și putere financiară, precum și expertiză complexă pe toate liniile de asigurări generale.

OMNIASIG promovează excelența, responsabilitatea și integritatea în tot ceea întreprinde, cu obiectivul principal de a contribui la dezvoltarea societății și a comunității în care își desfășoară activitatea.

Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe (VIG) este principalul grup de asigurări atât în Austria, cât și în întreaga regiune a Europei Centrale și de Est (ECE). Grupul are o tradiţie îndelungată, branduri puternice şi o relaţie apropiată cu clienţii, și este format din aproximativ 50 de companii din 30 de ţări. Cei peste 25.000 de angajaţi ai VIG au grijă de nevoile de zi cu zi ale celor peste 22 de milioane de clienți. Acțiunile VIG sunt cotate la Bursa de Valori din Viena din 1994, la Bursa de Valori din Praga din 2008 și la Bursa de Valori din Budapesta din noiembrie 2022. Compania beneficiază de rating A+ cu perspectivă stabilă din partea reputatei agenții internaționale de rating Standard & Poor’s. VIG colaborează îndeaproape cu Erste Group, cea mai mare bancă de retail din Europa Centrală și de Est.

Contact:
OMNIASIG Vienna Insurance Group

Mădălina Constantin, Director PR & Marketing

PR @ omniasig.ro

Aleea Alexandru, nr. 51, Sector 1, Bucureşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here