Incepand cu luna aprilie 2021, Valentin Coroiu preia rolul de Vicepresedinte al Directoratului UNIQA Asigurari.

Cu o experienta de douazeci de ani in cadrul echipei UNIQA din Romania, Valentin Coroiu a ocupat, incepand cu luna august 2019, functia de CEO al UNIQA Asigurari de viata, anterior asigurand timp de 4 ani coordonarea canalului de vanzare propriu din pozitia de Director National de Vanzari. Totodata, din functiile de director si director adjunct, a coordonat activitatea sucursalei UNIQA Cluj, cea mai importanta sucursala din perspectiva volumului de vanzari.

“Noul rol preluat de Valentin Coroiu in cadrul Directoratului UNIQA este un pas firesc si necesar pentru dezvoltarea companiei. Intram intr-o noua etapa in evolutia UNIQA, pe parcursul careia centrarea pe nevoile clientului reprezinta principalul reper al strategiei noastre. Valentin a contribuit activ pe parcursul ultimului an la definirea si creionarea planurilor strategice privind implementarea noului model de afaceri al Grupului in zona de vanzari. Totodata, in Romania, a implementat cu succes proiecte importante de transformare a retelei de vanzari, ceea ce il recomanda drept un lider orientat catre rezultate, cu un inalt grad de cunoastere si intelegere a nevoilor clientilor, a companiei si a pietei asigurarilor. Prezenta lui in structura de management UNIQA ne ofera certitudinea ca, impreuna, vom continua sa crestem increderea clientilor, consolidand pozitia companiei in randul celor mai relevanti jucatori din piata de asigurari”, a declarat Paul Cazacu, Presedinte al Directoratului UNIQA Asigurari.

“Dezvoltarea in plan local a segmentelor Retail si Bancassurance reprezinta un element esential in noul context strategic al Grupului UNIQA. Ne propunem sa dezvoltam parcursul UNIQA in Romania pozitionand clientii in centrul actiunilor noastre, intelegandu-le nevoile si oferindu-le solutii de asigurare relevante, simple si accesibile. Vom completa astfel strategia de produse cu programe de eficientizare si automatizare a proceselor atat in zona de vanzare, cat si de post-vanzare, astfel incat clientii nostri sa se bucure de o experienta superioara in toate punctele de interactiune cu UNIQA. De asemenea, eforturile noastre de digitalizare vor fi accelerate si vom investi in cresterea expertizei fortei de vanzare si, implicit, a calitatii serviciilor noastre. Sunt convins ca solutiile digitale pe care le dezvoltam, alaturi de profesionalismul si calitatea echipei noastre de consultanti si parteneri ne vor ajuta sa construim o experienta de cinci stele pentru clienti in relatia cu UNIQA”, a precizat Valentin Coroiu, Vicepresedinte al Directoratului UNIQA Asigurari.

Urmatoarea perioada aduce o serie de schimbari importante care sustin, mai departe, transformarea si dezvoltarea activitatii Grupului UNIQA la nivel international, dar si in plan local. Compania intra intr-o noua etapa de evolutie, avand obiective ambitioase pentru a obtine evaluari de 5 stele din partea clientilor in toate tarile in care Grupul UNIQA este prezent.

Noul model de afaceri al companiei armonizeaza procesele la nivelul pietelor internationale, ceea ce va permite mobilizarea tuturor competentelor profesionale pentru a adresa nevoile clientilor intr-un mod personalizat, in functie de segmentul de care apartin – Retail, Bancassurance, Corporate & Affinity, oferindu-le produse si servicii de calitate, la nivelul celor mai inalte exigente.

Cu o istorie de peste 10 ani in piata asigurarilor din Romania si beneficiind de peste 200 de ani de experienta ca parte dintr-un Grup international cu o prezenta tot mai puternica la nivel european, UNIQA Asigurari si UNIQA Asigurari de viata continua sa aduca valoare in viata clientilor, concentrandu-si eforturile in trei directii principale: dezvoltarea de produse si servicii relevante, care adreseaza nevoi de asigurare specifice, eficientizarea proceselor si optimizarea costurilor prin digitalizare, precum si investitia in calitatea echipei de profesionisti.

 

Despre UNIQA

UNIQA Insurance Group opereaza pe piata romaneasca din 2008, oferind toate formele de asigurari de bunuri, de raspundere si de persoane. UNIQA Asigurari se numara printre liderii pietei romanesti de asigurari generale, oferind un portofoliu complet de produse care respecta nevoile clientilor si tendintele pietei. Compania se preocupa permanent si acorda o mare importanta dezvoltarii de produse si de solutii de asigurari integrate, adaptate nevoilor actuale si stilului de viata modern si dinamic. In 2010, UNIQA a inceput operatiunile pe piata asigurarilor de viata, lansand compania UNIQA Asigurari de viata. Cu produse de asigurare de viata mixte, la termen si de grup, dar si cu experienta si know-how-ul UNIQA Insurance Group, compania respecta nevoile fiecarui client in parte, gasind solutiile de asigurare potrivite.

Despre UNIQA Insurance Group

UNIQA Insurance Group, cu sediul central in Austria, este unul dintre cele mai importante si dinamice grupuri de asigurari din Europa Centrala si de Est. Cu aproximativ 21.300 de angajati, UNIQA ofera servicii de asigurari pentru 15,5 milioane de clienti in 18 tari. In Austria, UNIQA detine o cota de piata de 22% si a fost desemnata, timp de zece ani, cea mai de incredere companie de asigurari, conform studiului anual al publicatiei Reader’s Digest. Cu UNIQA si Raiffeisen Insurance, Grupul detine doua branduri puternice, care ii ofera o baza solida pentru cresterea viitoare. UNIQA opereaza in 18 tari din Europa Centrala si de Est: Austria, Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Kosovo, Croatia, Macedonia de Nord, Muntenegru, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Republica Ceha, Ucraina, Ungaria, Elvetia si Liechtenstein.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here