Sursa foto: https://pixabay.com/photos/industrial-security-logistic-1636390/

Toți angajații noi dintr-o companie trebuie să completeze fișe ssm, astfel încât să declare că au fost instruiți pe partea de Securitate și Sănătate în Muncă. Este important că oamenii să ia la cunoștință cum să acționeze în caz de incendiu, cum să trebuie să arate locul de muncă, pentru a fi în siguranță, dar și care sunt normele pe care trebuie să le respecte de-a lungul timpului. Citind rândurile de mai jos, noii angajați pot descoperi cum să completeze corect și eficient fișele SSM!

Unitatea

Pe coperta, în partea de sus, oamenii trebuie să menționeze clar numele unității la care lucrează. Este esențial că numele să fie complet și corect.

Date personale

La capitolul ,,Date personale”, fiecare individ trebuie să noteze în fișa SSM numele și prenumele, exact așa cum acestea apar în cartea de identitate. Mai mult, trebuie notate și departamentul de lucrul, dar și domiciliul pe care oamenii îl au. De preferat este că domiciliul din fișa SSM să corespundă cu adresa din cartea de identitate, indiferent dacă angajații stau în chirie, într-un alt loc.

Citește și: Te ingrozeste domeniul protectiei muncii? Afla cum poate deveni totul simplu

Prima pagină

Pe prima pagină din toate tipurile de fișe ssm trebuie să se regăsească următoarele:

  • calificarea, conform diplomelor obținute de angajați;
  • funcția, exact așa cum este ea notată în contractul de muncă;
  • locul de muncă, adică spațiul fizic unde angajații își desfășoară activitatea;
  • autorizații (exemplu: ISCIR) – această rubrică trebuie completată numai dacă angajații se încadrează într-una din categoriile specific: electricieni, fochiști, etc;
  • traseul de deplasare la și de la serviciu – trebuie completat foarte clar, prin indicarea principalelor mijloace de transport folosite, dar și durata traseului.

Instruirea generală

În ceea ce privește capitolul de instruire generală, este important că oameni să completeze dată de începere a contractului de muncă, dar și timpul de instruire, care poate fi de la 1 până la 8 ore.

Fișe SSM – trebuie completate împreună cu angajatorul

Pentru a fi siguri că adaugă în fișele SSM toate informațiile importante, angajații le pot completă împreună cu angajatorul. În acest sens, ei pot cere ajutorul reprezentantului de la Resurse Umane. La final, angajații trebuie să mai verifice o dată toate informațiile pe care le-au adăugat în fișele SSM și, dacă este nevoie, să facă și corecturile de rigoare.

Dincolo de informațiile pe care trebuie să le completeze angajații în fișe SSM, există și detalii care trebuie completate de către angajatori. Ambele părți trebuie să într-un acord deplin în această privință.

Colaborarea cu specialiștii în SSM este esențială

Nu în ultimul rând, este important de menționat că fiecare companie are dreptul de a colabora cu un specialist în SSM, care să le furnizeze informații importante și de actualitate despre domeniul Securității și Sănătății în Muncă. Mai mult, este recomandat că firmele să acorde acestui aspect o importantă deosebită. În cazul extreme, angajații trebuie să știe cum să acționeze și cum să se salveze.

Securitatea și sănătatea în muncă este esențială mai ales în cazul persoanelor care lucrează în domenii în care se confruntă cu riscuri majore. De aceea, completarea fișelor SSM este extrem de importantă!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here