• CTP Germania se lansează cu planuri de 1 miliard de euro pentru dezvoltări și reamenajări de proiecte logistice urbane de tipul „last mile”, fostul portofoliu Deutsche Industrie REIT fiind acum integrat acum în platforma paneuropeană a CTP.
  • Udo Stöckl a fost numit director de operational (COO) și îl va sprijini pe directorul general al grupului CTP și directorul general al CTP Germania, Remon Vos.
  • CTP finalizează oferta publică de preluare și de delistare a Deutsche Industrie REIT-AG. Ca parte a tranzacției, emite 32.421.325 de noi acțiuni CTP, crescând numărul total de acțiuni emise la 432.814.35, cu un free float de aproximativ 23%.

Frankfurt, 3 Februarie 2022 – CTP N.V., („CTP” sau „Compania”), cel mai mare proprietar, dezvoltator și administrator de parcuri industrial și logistice din Uniunea Europeană listat la bursă, a finalizat astăzi oferta de preluare și delistare a Deutsche Industrie REIT-AG (denumită acum Deutsche Industrie Grundbesitz AG, „DIR”), care atrage după sine o scalare rapidă a businessului în cea mai mare economie a Europei. CTP Germania reprezintă acum aproximativ 15% din portofoliul CTP și devine a treia piață ca mărime pentru CTP după valoarea brută  a activelor, după Cehia (42%) și România (21%).

Portofoliul achiziționat în Germania este poziționat strategic pentru a acoperi cererea de proprietăți logistice urbane de dimensiuni mai mici, foarte căutate, care ajută companiile chiriașe să răspundă astfel rapid cererilor în creștere rapidă din comerțul online și care constituie fundamentul strategiei viitoare pentru CTP Germania. De asemenea, portofoliul are un potențial ridicat prin creșterea gradului de ocupare, creșterea chiriilor și prin noi oportunități de dezvoltare.

În următorii cinci ani, CTP Germania intenționează să investească încă un miliard de euro în dezvoltărea de proiecte industriale și logistice. Acest lucru va permite folosirea capacităților unice pe care CTP le are în dezvoltarea de parcuri industrial și de comunități, pentru a moderniza și a impulsiona certificările de sustenabilitate ale proprietăților DIR, care au fost sub-administrare  anterior. Totodată, CTP va implementa o strategie de dezvoltare pentru a dubla actuala suprafața închiriabilă a CTP Germania la 3,2 milioane de metri pătrați până în anul 2026.

Udo Stöckl, fost director și managing partner al companiei de consultață imobiliară Avison Young în Germania, a fost numit Chief Operating Officer (COO) în cadrul CTP Germania, raportând către directorul general al CTP și CTP Germania, Remon Vos. Udo Stöckl are o experiență vastă în managementul de proprietăți imobiliare în Europa de Vest și America de Nord.  Cel mai recent, el a coordonat intrarea cu succes a companiei Avison Young pe piața din Germania.

Remon Vos, CEO al CTP și CTP Germania, a declarat: „Piața germană reprezintă o oportunitate pentru investiții, deoarece ne permite să extindem rețeaua CTP pentru a răspunde cererii tot mai mari a chiriașilor pentru logistică urbană într-una dintre cele mai puternice economii europene. Acum vom putea oferi, atât clienților existenți, precum și celor noi, acces la rețeaua transeuropeană de aprovizionare pe piețele de la Marea Neagră și până la Marea Nordului, cu ajutorul rețelei CTP. În plus, am identificat deja multiple oportunități de a îmbunătăți semnificativ portofoliul CTP Germania, prin aplicarea acelorași abilități de dezvoltare și operaționale pe care le-am perfecționat pe piețele din Europa Centrală și de Est în ultimii 23 de ani. În timp, vom aduce portofoliul la standardele noastre exigente de ESG, menținându-ne poziția de lider ca singura mare companie imobiliară industrială și logistică paneuropeană cu un portofoliu 100% certificat BREEAM cu calificativul Very Good și peste.”

Planul de business  pe cinci ani (2022-2026) al CTP Germania va implica două strategii menite să creeze o valoare optimă pentru acționari. Pentru a pune în aplicare această strategie, compania va recruta echipe regionale dedicate în patru locații, cuprinzând aproximativ 50 de persoane, inclusiv actualii angajați DIR.

 

 

 

 

Despre CTP Group

 

CTP este cel mai mare proprietar, dezvoltator și administrator parcuri industriale și logistice din Europa Continentală în funcție de suprafața închiriabilă, deținând peste 7,1 milioane de m² de spații în nouă țări la 30 septembrie 2021. Compania se așteaptă să își extindă portofoliul până la 10 milioane m² GLA până la sfârșitul anului 2022, cu un an mai devreme decât obiectivul stabilit în cadrul IPO-ului său pe Euronext la sfârșitul lunii martie 2021. CTP este singurul dezvoltator din regiune cu întregul portofoliu certificat BREEAM și este pe cale să ajungă la operațiuni neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon în acest an, ceea ce stă la baza angajamentului său de a fi o afacere sustenabilă.

 

În România, CTP deține o suprafață totală de peste 2,1 milioane mp de depozite de clasa A în 15 orașe: Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Pitești, Sibiu, Timișoara, Turda, Târgu Mureș, Caransebeș, Ineu și Salonta.

 

Pentru mai multe informații, vizitați www.ctp.eu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here