București, 10 iunie 2021 – EVERGENT Investments, compania de investiții recunoscută pentru cea mai mare valoare de piață, începe plata dividendelor 2020 către acționarii săi pe data de 11 iunie 2021. Acţionarii îndreptăţiţi să primească dividende sunt cei înregistraţi în registrul consolidat al acţionarilor la data de 19 mai 2021, data de înregistrare și 18 mai 2021, ex-date. Detalii aici.

Dividendul brut pe acţiune este de 0,043 lei, sumă din care se va reţine la sursă impozitul pe dividende, conform cotele prevăzute de legislaţia în vigoare la data plăţii, respectiv 5%.

 

“Angajamentul nostru față de acționari este de a investi pe termen lung, de a le multiplica capitalul și de a acorda dividende pe o bază consistentă și predictibilă. Astfel, remunerăm actionarii printr-un mix optim între politica de dividend și programe de răscumpărare, îndeplinindu-le așteptările, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. De altfel, în ultimii 10 ani am acordat dividende în valoare de peste 150 milioane de euro. În 2021, performanța primelor 10 companii din portofoliului nostru listat este superioară indicelui BET-XT, a celor mai lichide 25 de companii listate. În acest context, discountul de 35% al prețului acțiunii față de valoarea unitară a activului net confirmă faptul că acțiunea EVER este o oportunitate investițională.” a declarat domnul Claudiu Doros, Președinte Director general.

 

 

 

 

 

 

Despre EVERGENT Investments

 

EVERGENT Investments este un Administrator de Fonduri de Investiții Alternative (AFIA), autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară cu nr. 20/23.01.2018, și o companie listată la Bursa de Valori București sub simbolul EVER. Societatea deține un portofoliu de active evaluat la 2.303 milioane lei la 30 aprilie 2021. Din valoarea totală a activelor administrate, portofoliul de acțiuni cotate deține ponderea principală de 70,8%, în timp ce ponderea acțiunilor necotate este de 8,9%. Principalele sectoare din structura portofoliului, raportat la valoarea totală a activelor, sunt: financiar-bancar 45%,  energetic 16,2%, industria prelucratoare 6,5% și imobiliare 6,3%.

EVERGENT Investments are 37 angajați la nivel național, iar la nivel de Grup 185 de angajați. Conducerea executivă este formată din dl. Claudiu DOROȘ în calitate de Presedinte Director general și dl. Cătălin IANCU în calitate de Director general adjunct.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here